Καλοκαίρι στην πόλη: Δεν υπάρχει budget; 5 τρόποι να περάσετε εξίσου καλά

Δραστηριότητες για παιδιά και γονείς.

Καλοκαίρι στην πόλη: Δεν υπάρχει budget; 5 τρόποι να περάσετε εξίσου καλά

Δεύτερο καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας. Πολλοί είναι διστακτικοί με τις εξορμήσεις σε νησιά λόγω πολυκοσμίας και προτιμούν να μείνουν στην πόλη, ενώ για τους τελευταίους αδειούχους του Αυγούστου, οι διακοπές έτσι κι αλλιώς ακόμα αργούν.

Και στις δύο περιπτώσεις, μπορείτε να περάσετε εξίσου καλά και στην πρωτεύουσα και μάλιστα χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε.

Διοργανώστε απογευματινά πικ νικ

Και λέμε απογευματινά διότι, αφενός το πρωί πιθανά να δουλεύετε και αφετέρου θα έχει πέσει ο ήλιος, δεν θα κάνει πολλή ζέστη και θα μπορείτε να τα απολαύσετε περισσότερο. Προτιμήστε να πάτε μετά τις οκτώ για να δείτε το ηλιοβασίλεμα. Όσον αφορά το πού, οι επιλογές σας είναι πολλές. Μερικές ιδέες για πιο κοντινές εξορμήσεις (ανάλογα βέβαια και το πού μένετε), παρακάτω:

  • Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  • Δάσος Συγγρού στα Βόρεια Προάστια
  • Άλσος Βεΐκου
  • Πάρκο Γουδί
  • Άλσος Νέας Σμύρνης
  • Άλσος Καισαριανής
  • Πεδίον το Άρεως
  • Λόφος του Φιλοπάππου
oikogeneiako picnic 2

Γίνετε τουρίστες την πόλη σας

Το καλοκαίρι η Αθήνα αδειάζει και είναι η ιδανική περίοδος για να την εξερευνήσετε με τα παιδιά. Μπορείτε να κατεβείτε στο κέντρο και να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας ή να επισκεφτείτε αρχαιολογικούς χώρους που μέχρι σήμερα δεν είχατε την ευκαιρία να πάτε. Ενδεικτικά, μερικές προτάσεις:

Αρχαία Αγορά - Άλσος Θησείου - Διονυσίου Αεροπαγίτου

Μία διαδρομή εύκολη και απολαυστική. Εκτός από τα ιστορικά μνημεία, μπορείτε να δείτε όμορφα αρχιτεκτονικά σπίτια, πράσινο και φυσικά τον λόφο της Ακρόπολης που θα δεσπόζει επιβλητικά δίπλα σας. Πάρετε στο χέρι παγωτό, ποπ κορν ή μαλλί της γριάς και απολαύστε την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τις μουσικές που ακούγονται κάθε λίγα μέτρα.

Ακρόπολη

Εάν ακόμα δεν έχετε επισκεφτεί την Ακρόπολη με τα παιδιά τώρα, είναι η ευκαιρία σας. Η είσοδος βέβαια, δεν είναι δωρεάν, αλλά ένα τέτοιο έξοδο αξίζει να το κάνετε. Το θερινό ωράριο λειτουργίας είναι από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, όλη την εβδομάδα.

Λόφος Αρδηττού

Είναι ο καταπράσινος λόγος πίσω ακριβώς από το Παναθηναϊκό στάδιο. Στην κορυφή μπορείτε να δείτε σημαντικά μνημεία όπως το Ιερό της Τύχης και ο τάφος του Ηρώδη του Αττικού. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν ιδιαίτερα μονοπάτια και ποικιλία δέντρων και φυτών.

Λόφο Φιλοπάππου

Ίσως μία από τις πιο όμορφες βόλτες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας στο κέντρο της Αθήνας. Η θέα είναι απίθανη και από την κορυφή του μπορείτε να δείτε το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το καταπράσινο τοπίο, αλλά και τα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται εκεί.

filopappou

Πηγή φωτογραφίας: wikipedia.org

Εξορμήσεις στις παραλίες της Αττικής

Μπορεί ιδανικά να θέλατε να ήσασταν σε κάποιο νησί, και η Αττική όμως έχει όμορφες και γραφικές παραλίες, κάποιες περισσότερο και άλλες λιγότερο γνωστές.

Για οικογενειακές εξορμήσεις σας προτείνουμε:

  • Θυμάρι
  • Χάρακας
  • Ψάθα
  • Κακιά Θάλασσα
  • Αλεποχώρι
  • Άγιος Νικόλαος

Σας έχουμε γράψει όλες τις λεπτομέρειες για το πού βρίσκονται και τα χαρακτηριστικά της κάθε μίας σε παλαιότερο άρθρο μας, εδώ.

paralies gia paidia

Θερινό σινεμά

Ένας από τους λόγους που αγαπάμε το καλοκαίρι λίγο παραπάνω είναι τα θερινά σινεμά. Ταινία και ποπ κορν κάτω από τον ξάστερο ουρανό, υπό τη μουσική υπόκρουση των τζιζικικών.

Για τα παιδιά είναι μία εξίσου διασκεδαστική εμπειρία. Επιλέξτε παιδικές ταινίες που σίγουρα παίζονται, άλλωστε οι επιλογές όσον αφορά τα θερινά σινεμά είναι πολλές, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στα προάστια. Βέβαια, μπορείτε να διορανώσετε και το δικό σας θερινό σινεμά στο σπίτι (σας έχουμε δείξει το πώς βήμα-βήμα σε παλαιότερο άρθρο μας)

Δροσιστείτε στο σπίτι

Εάν δεν πάτε σε κάποια παραλία, μπορείτε να δροσιστείτε στο σπίτι διοργανώνοντας διάφορα παιχνίδια με νερό (δείτε εδώ μερικές ιδέες). Εξοπλιστείτε με νεροπίστολα, λεκάνες, νερόφουσκες! Τα παιδιά θα το καταδιασκεδάσουν κι εσείς είναι βέβαιο ότι θα γελάσετε με την ψυχή σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved