Ζωγραφική για παιδιά: Χρωμοσελίδες με θέμα την άνοιξη - Εκτυπώστε τις δωρεάν

  • Εμπνευστείτε από την άνοιξη και φτιάξτε όμορφες δημιουργίες
  • Τι πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά για την άνοιξη;
  • Δέκα χρωμοσελίδες με θέμα την άνοιξη
Ζωγραφική για παιδιά: Χρωμοσελίδες με θέμα την άνοιξη - Εκτυπώστε τις δωρεάν

Η ζωγραφική είναι από τις αγαπημένες ασχολίες των παιδιών και οι πρώτες απόπειρες δημιουργίας ξεκινούν πριν καν πουν την πρώτη τους λέξη. Μεγαλώνοντας, οι δεξιότητές τους βελτιώνονται και η ζωγραφική γίνεται μέσο έκφρασης και εκτόνωσης.

Τα οφέλη της ζωγραφικής για παιδιά

Με τη ζωγραφική τα παιδιά ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, εκφράζονται, τολμούν. Μία κόλλα λευκή είναι ο καμβάς στον οποίο μπορούν να αποτυπώνουν ό,τι αισθάνονται και σκέφτονται. Επίσης, ζωγραφίζοντας περνούν δημιουργικό χρόνο και διασκεδάζουν.

tips zografikis gia paidia

Τι πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά για την άνοιξη;

Η άνοιξη είναι από μόνη της πηγή έμπνευσης για όμορφες δημιουργίες. Μπορείτε να φτιάξετε λουλούδια, ουρανούς, δέντρα, λιβάδια και επί τη ευκαιρία να μιλήσετε στα παιδιά για την πιο όμορφη και μυρωδάτη εποχή του χρόνου.

Η άνοιξη είναι μία από τις τέσσερις εποχές της εύκρατης ζώνης. Έξω από τις τροπικές περιοχές, η άνοιξη σηματοδοτεί τη μετάβαση από το χειμώνα στο καλοκαίρι και ξεκινά στο Βόρειο Ημισφαίριο τον Μάρτιο και στο Νότιο τον Σεπτέμβρη. Αστρονομικά ξεκινά με την εαρινή ισημερία κατά τις 21 Μαρτίου και τις 21 Σεπτεμβρίου για το Βόρειο και το Νότιο Ημισφαίριο αντίστοιχα.

Την άνοιξη η διάρκεια της ημέρας αυξάνεται, σταδιακά, κατά αρκετές ώρες και το φως της ημέρας διαρκεί περισσότερο από 12 ώρες. Το ημισφαίριο αρχίζει να ζεσταίνεται σημαντικά χωρίς να έχει ακόμη υπερβολική ζέστη, γι' αυτό και θεωρείται ο ιδανικότερος καιρός από όλες τις εποχές του χρόνου, γεγονός που ευνοεί την ανθοφορία και τη φυτική ανάπτυξη. Το χιόνι (αν υφίσταται) αρχίζει να λιώνει, το πολύ κρύο του χειμώνα υποχωρεί και τα ποτάμια ή οι χείμαρροι φουσκώνουν. Τα περισσότερα φυτά ανθίζουν αυτή την εποχή του χρόνου, ακόμη και αν υπάρχουν χιόνια σε ορεινές περιοχές.

Ανοιξιάτικες χρωμοσελίδες για παιδιά

Εκτός από τνα φτιάξετε τις δικές σας δημιουργίες μπορείτε να εκτυπώσετε εντελώς δωρεάν και τις χρωμοσελίδες που θα βρείτε στην gallery που ακολουθεί. Είναι όλες εμπνευσμένες από την άνοιξη και τα παιδιά μικρής ηλικίας έιναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστούν με τα σχέδια. Τα πιο μεγαλα παιδιά μπορούν να προσπαθήσουν να αντιγράψουν ένα σχέδιο ή να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να τολμήσουν ιδιαίτερους και πρωτότυπους συνδυασμούς χρωμάτων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved