Slime που φωσφορίζει στο σκοτάδι - Πανεύκολη συνταγή με τρία υλικά (vid)

  • Τι είναι τα slimes;
  • Πώς θα φτιάξετε slime που φωσφορίζει στο σκοτάδι;
Slime που φωσφορίζει στο σκοτάδι - Πανεύκολη συνταγή με τρία υλικά (vid)

Τα παιδιά λατρεύουν τα slimes και εδώ στο Mothersblog.gr σας έχουμε δείξει μπόλικες συνταγές για diy slimes με βόρακα, χωρίς βόρακα, με απορρυπαντικό ρούχων, κόλλα κτλ. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, τα slimes είναι οι γνωστές σε όλους μας χλαπάτσες, δηλαδή μία πολύ μαλακή ζύμη που αφήνει στο χέρι την αίσθηση της υγρασίας.

Σήμερα θα σας δείξουμε ακόμα μία συνταγή για slime, άκρως εντυπωσιακή και πολύ εύκολη: slime που φωσφορίζει στο σκοτάδι.

Πώς θα φτιάξετε slime που φωσφορίζει στο σκοτάδι;

Ο Surgei μπαμπάς και δημιουργός του καναλιού The Dad Lab στο YouTube, μας δείχνει αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστούμε και τη διαδικασία βήμα-βήμα για να το φτιάξουμε.

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας κόλλα που φωσφορίζει στο σκοτάδι PVA
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 σφηνοπότηρο υγρό απορρυπαντικό ρούχων

Τι πρέπει να κάνετε:

Σε ένα μπολ βάλτε την PVA κόλλα. Στη συνέχεια προσθέστε τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε πολύ καλά με ένα κουταλάκι του γλυκού. Προσθέστε το υγρό απορρυπαντικό και ανακατέψτε ξανά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίστε το ανακάτεμα με τα χέρια μέχρι να πάρετε την επιθυμητή υφή.

Δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα και στο βίντεο που ακολουθεί.

Το slime στο φως έχει ένα γαλάζιο χρώμα με χρυσόσκονη, ενώ στο σκοτάδι φωσφορίζει και είναι άκρως εντυπωσιακό. Τα παιδιά είναι βέβαιο ότι θα ξετρελαθούν.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved