Ουκρανία: Οι φωτογραφίες παιδιών που συγκλονίζουν τον πλανήτη (εικόνες)

Παιδιά σε καταφύγια, παιδιά που επιβιβάζονται σε τρένα για να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου, παιδιά που γραπώνονται από την αγκαλιά των γονιών τους για να νιώσουν ασφάλεια.

Ουκρανία: Οι φωτογραφίες παιδιών που συγκλονίζουν τον πλανήτη (εικόνες)
APimages / Emilio Morenatti

Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Οι βομβαρδισμοί στο Κιέβο αλλά και πολλές ακόμα ουκρανικές πόλεις συνεχίζονται και σήμερα από νωρίς τα ξημερώματα. Οι νεκροί εκατοντάδες, οι τραυματίες ακόμα περισσότεροι.

Από χθες, δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και απλοί πολίτες αναμεταδίδουν τη φρίκη του πολέμου. Η κατάσταση τις τελευταίες ώρες είναι η εξής: ο Zελένσκι ανακοίνωσε γενική επιστράτευση, οι άντρες καλούνται να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή, γυναίκες και παιδιά τρέχουν να σωθούν. Η απόγνωση είναι αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους και είμαστε ακόμα μόνο στην αρχή.


https://www.instagram.com/p/CaW_kJHqKDL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φωτογραφίες και βίντεο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Από τις πιο συγκλονιστικές αυτές που δείχνουν μικρά παιδιά. Ο φόβος, η αγωνία, η έκπληξη, δεν κρύβονται.

Αυτά τα παιδιά μέχρι και πριν μερικές ημέρες είχαν την δική τους κανονικότητα. Πήγαιναν σχολείο, έπαιζαν, είχαν τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Ξαφνικά έπρεπε να φορέσουν ταμπελάκια με ονοματεπώνυμο και ομάδα αίματος σε περίπτωση επίθεσης. Όσα δεν πρόλαβαν να φύγουν μακριά, είδαν τα σπίτια τους να βομβαρδίζονται και πέρασαν το βράδυ τους σε καταφύγια. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, άγνωστο. Όλοι προσευχόμαστε αυτή η φρικαλεότητα να τελειώσει σύντομα, να μην υπάρξουν άλλα θύματα, τα παιδιά να γυρίσουν στην αγκαλιά των γονιών τους, στο σχολείο τους, στην ρουτίνα τους.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί μερικές από τις φωτογραφίες που κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved