Yoga για παιδιά: Έξι εύκολες στάσεις που μπορούν να κάνουν και τα νήπια

  • Yoga για παιδιά: Ποια τα οφέλη;
  • Έξι στάσεις της yoga που μπορούν να κάνουν και τα νήπια
Yoga για παιδιά: Έξι εύκολες στάσεις που μπορούν να κάνουν και τα νήπια

H yoga δεν είναι απλώς μία εναλλακτική μορφής άσκησης, είναι φιλοσοφία ζωής. Η λέξη "yoga" προέρχεται από την σανσκριτική λέξη "yuj" η οποία σημαίνει σύνδεση, ένωση. Με το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής δηλαδή πετυχαίνουμε την ένωση του σώματος, του νου και το πνεύματος.

Yoga για παιδιά: Ποια τα οφέλη

Τα οφέλη της yoga είναι πολλά για ενήλικες αλλά και παιδιά. Σε σωματικό επίπεδο μέσω των διαφόρων στάσεων ενδυναμώνεται όλο το μυικό σύστημα, βελτιώνεται η στάση του σώματος και η ευλυγισία, εξασφαλίζοντας ότι οι μύες, οι τένοντες και οι αρθρώσεις των παιδιών μένουν εύκαμπτες.

Σημαντικό κομμάτι της yoga είναι και οι τεχνικές αναπνοής οι οποίες βοηθούν τα παιδιά να αναπνέουν καλύτερα, ηερμούν το νευρικό τους σύστημα, ενεργοποιούν τον μεταβολισμός και το ανοσοποιητικό τους, αποκτώντας άμεσα μια αίσθηση ευεξίας, χαλάρωσης και διαύγειας.

Η yoga, συνεπώς βοηθά όχι μόνο στην σωματική τους υγεία αλλά και στην ψυχική και συναισθηματική τους ισορροπία.

Έξι στάσεις yoga κατάλληλες και για νήπια

Το βουνό (Tadasana)

Mία πολύ εύκολη πόζα την οποία ένας μικρό yogi μπορεί να κάνει είτε ακολουθώντας τις οδηγίες σας, είτε απλά βλέποντάς σας. Σταθείτε όρθιοι στις μύτες των ποδιών, με τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών να ακουμπάνε καλά στο πάτωμα. Τεντώστε όλον τον κορμό του σώματος με τα χέρια να είναι χαλαρά κατεβασμένα ή σηκωμένα ψηλά.

Η συγκεκριμένη στάση ενδυναμώνει τα πόδια, τους γλουτούς και τα γόνατα.

Το δέντρο (Vrikshasana)

Τα νήπια θα βρουν την συγκεκριμένη στάση αρεκτά διασκεδαστική καθώς απαιτεί και λίγη ισορροπία. Σταθείτε και πάλι όρθιοι με το ένα πόδι να πατάει σταθερά και το άλλο ελαφρώς λυγισμένο. Τα χέρια πρέπει να είναι ψηλά και ενομένα, όπως στο παρακάτω βίντεο. Εάν το παιδί δεν μπορεί να ισορροπήσει, μπορεί να την κάνει και ακουμπώντας την πλάτη του σε έναν τοίχο.



Το τραπέζι (Bharmanasana)

Μία πολύ εύκολη στάση που και τα παιδιά νηπιακής ηλικίας μπορούν να κάνουν πανεύκολα. Καθίστε στα γόνατα με τα της παλάμες να ακουμπάνε στο πάτωμα. Το σώμα θα πρέπει να πάρει ένα σχήμα "τραπεζιού" με την πλάτη να είναι σε υθεία και να σχηματίζει το πάνω μέρος.

Ο πολεμιστής ΙΙ (Virabhadrasana II)

Μία από τις πιο γνωστές πόζες της yoga που σίγουρα θα ενθουσιάσει και τα παιδιά. Δείτε τι πρέπει να κάνετε στο βίντεο που ακολουθεί.



Ο σκύλος (Adho Mukha Svanasana)

Με αυτήν τη στάση, το σώμα παίρνει σχήμα ανάποδου V. Οι γλουτοί είναι στον αέρα και τα χέρια και τα πόδια ακουμπάνε στο πάτωμ.Τα πόδια και η πλάτη θα πρέπει να είναι ευθεία.

Τα παιδιά τρελαίνονται γαι αυτήν την πόζα και γιατί βλέπουν το περιβάλλον γύρω τους ανάποδα.

Το χαρούμενο μωρό (Ananda Balasana)

Από τις πιο εύκολες και αυτή η πόζα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξαπλώσετε και να πιάσετε με τα χέρια τα πόδια σας.

Πηγή: moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved