Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Κατασκευές, πειράματα και πολλά ακόμα.

Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Μία ακόμη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Η κακοκαιρία "Αθηνά" αναμένεται να σαρώσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες, δεν πτοούμαστε όμως. Το Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και μπορούμε να διασκεδάσουμε και στο σπίτι κάνοντας δημιουργικές δραστηριότητες με τα παιδιά.

Ιδού μερικές ιδέες!

Κάντε πειράματα

frouta peiramata

Εύκολο πείραμα με corn flour και νερό

Αξιοποιήστε υλικά που έχετε στην κουζίνα σας και δείτε εδώ πώς θα κάνετε ενα εύκολο πείραμα με τα μικρά σας.

Πειράματα με φρούτα

Έχετε πορτοκάλια, μανταρίνια και μήλα στο σπίτι; Χρησιμοποιήστε τα σεπρωτότυπα πειράματα τα οποία θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Δείτε τα εδώ.

Φτιάξτε βρώσιμο slime

suntagi gia vrosimo slime

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ήδη από τα παιδιά σας, τα slimes είναι οι γλίτσες, οι γνωστές δηλαδή σε εμάς τους μεγαλύτερους, χλαπάτσες. Πρόκειται για μία πολύ μαλακή ζύμη που αφήνει στο χέρι την αίσθηση της υγρασίας. Τα παιδιά του δημοτικού τα λατρεύουν και σίγουρα θα κατενθουσιαστούν με αυτήν τη δραστηριότητα. Δείτε πώς θα φτιάξετε βρώσιμο slime με υλικά που ήδη έχετε σπίτι, εδώ.

Κάντε χειροτεχνίες

xeirotexnies gia paidia fulla dentrwn

Το φθινοπωρινό σκηνικό αποτλεί πηγή έμπνευσης για ευφάνταστες χειροτεχνίες που μπορείτε να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά. Δείτε τέσσερις φθινοπωρινές κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με απλά υλικά εδώ, αλλά και πολλές ακόμα χειροτεχνίες, κατάλληλες για κάθε εποχή εδώ.

Παίξτε αισθητηριακά παιχνίδια με ρύζι

aishtitiriaka paixnidia me ruzi 3

Τα αισθητηριακά παιχνίδια ή αλλιώς παιχνίδια αισθήσεων είναι όλα τα παιχνίδια που έχουν σχέση με τις πέντε αισθήσεις: την ακοή, την όσφρηση, τη γεύση, την αφή και την όραση. Έχουν πολλά οφέλη για την ανάπτυξη των παιδιών, με πρώτο και μεγαλύτερο ότι τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους με έναν τρόπο εμπειρικό. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με το ρύζι που σίγουρα έχετε σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας σας εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

kolatsio sto sxoleio programma

Κάθε Παρασκευή μοιραζόμαστε μαζί σας ιδέες για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Δείτε το σημερινό μας εβδομαδιαίο πρόγραμμα εδώ και ετοιμάστε μαζί με το παιδί μπισκότα, muffins, πιτάκια κ.α. για την επόμενη εβδομάδα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved