Αισθητηριακά παιχνίδια με ρύζι για παιδιά

  • Τι είναι τα αισθητηριακά παιχνίδια;
  • Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με λίγο ρύζι και μερικά ακόμα υλικά.
Αισθητηριακά παιχνίδια με ρύζι για παιδιά

Έχετε ρύζι στο σπίτι; Αξιοποιήστε το για πρωτότυπα και ενδιαφέρονται αισθητηριακά παιχνίδια για τα μικρά σας.

Τι είναι τα αισθητηριακά παιχνίδια;

Τα αισθητηριακά παιχνίδια ή αλλιώς παιχνίδια αισθήσεων είναι όλα τα παιχνίδια που έχουν σχέση με τις πέντε αισθήσεις: την ακοή, την όσφρηση, τη γεύση, την αφή και την όραση. Έχουν πολλά οφέλη για την ανάπτυξη των παιδιών, με πρώτο και μεγαλύτερο ότι τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους με έναν τρόπο εμπειρικό. Επίσης, τα παιδιά μέσω αυτών των παιχνιδιών εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, μαθαίνουν να συγκεντρώνονται αλλά και να εκφράζονται, καθώς προσπαθούν να περιγράψουν την αισθητηριακή εμπειρία που βιώνουν.

Αισθητηριακά παιχνίδια με ρύζι για παιδιά

Με λίγο ρύζι που σίγουρα έχετε σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας σας και μερικά ακόμα υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε πρωτότυπα αισθητηριακά παιχνίδια για τα παιδιά.

Ουράνιο τόξο από ρύζι

Χρωματίστε το ρύζι χρώματα ζαχαροπλαστικής και δημιουργήστε το δικό σας ουράνιο τόξο. Για να χρωματίσετε το ρύζι θα χρειαστείτε:

  • Οινόπνευμα
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Ένα σακουλάκι πλαστικό

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τρεις κουταλιές της σούπας οινόπνευμα και μία κουταλιά της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε όσο ρύζι θέλετε σε ένα πλαστικό σακουλάκι, προσθέστε μέσα το μείγμα με το χρώμα και το ρύζι σας θα χρωματιστεί.

Για να φτιάξετε το κολάζ με το ουράνιο τόξο θα χρειαστείτε:

  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Μπλε χώμα ζαχαροπλαστικής

Συνδυάζοντας λίγο μπλε και κόκκινο χρώμα, θα δημιουργήσετε το μωβ χρώμα, και συνδυάζοντας λίγο κόκκινο και κίτρινο χρώμα, θα δημιουργήσετε το πορτοκαλί.
Αφού χρωματίσετε το ρύζι, σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία, κολλήστε με κόλλα σε ένα κομμάτι χαρτόνι, με την εξής σειρά: πρώτα το κόκκινο ρύζι, μετά το πορτοκαλί, έπειτα το κίτρινο, μετά το πράσινο, στη συνέχεια το ροζ και στο τέλος το μωβ, όπως δηλαδή και στην παρακάτω φωτογραφία.

aisthitiriaka paixnidi me ruzi 1

Πηγή φωτογραφίας: craftprojectideas.com

Μαθαίνοντας γράμματα και αριθμούς

Δημιουργήστε έναν ιδιαίτερο «καμβά» με ρύζι. Απλώστε σε ένα μικρό ταψάκι μπόλικο ρύζι (απλό ή μπορείτε να το χρωματίσετε ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία) και με το δάχτυλό του, το παιδί μπορεί να σχηματίσει τα γράμματα ή τους αριθμούς.

aisthitiriaka paixnidi me ruzi 2

Πηγή φωτογραφίας: craftprojectideas.com

Κολάζ φθινοπρωρινά δέντρα

Χρωματίστε το ρύζι με κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα.

Ζωγραφίστε έναν κόρμο δέντρου σε μία Α4 και κολλήστε το κίτρινο και πορτοκαλί ρύζι με τέτοιον τρόπο ώστε να "σχεδιάσετε" το ένα φθινοπωρινό δέντρο με πορτοκαλί φύλλωμα.

aishtitiriaka paixnidia me ruzi 3
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved