Κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά αν πέσει ξανά το Facebook

  • 5 κατασκευές που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι.
  • Φτιάξτε το δικό σας μουσείo
  • Φτιάξτε μπολάκια από εφημερίδες και αλευρόκολλα
  • Φτιάξτε slimes
  • Φτιάξτε λέξεις με τουβλάκια
  • Σπιτική πλαστελίνη
Κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά αν πέσει ξανά το Facebook

Μια λαχτάρα την πήραν αρκετοί ενήλικες και ανήλικοι το βράδυ της Δευτέρας όταν έμειναν για αρκετή ώρα χωρίς τις αγαπημένες τους πλατφόρμες. Και καλά που έπεσαν βράδυ και τα περισσότερα παιδιά είχαν πέσει για ύπνο, τι γίνεται όμως αν συμβεί ξανά κάτι τέτοιο μέρα μεσημέρι και μάλιστα Σαββατοκύριακο;

Τα παιδιά τα Σαββατοκύριακα (τα περισσότερα) για να χαλαρώσουν από το διάβασμα ζητούν να δουν για λίγο τα αγαπημένα τους βίντεο και να μιλήσουν στις δημοφιλείς σελίδες με τους φίλους τους. Αν όμως συμβεί ξανά κάτι τέτοιο τότε θα ψάχνουν να βρουν ενδιαφέροντα πράγματα στο σπίτι για να περάσει η ώρα τους και εσείς θα πρέπει να είστε εκεί για να περάσετε χρόνο μαζί τους.

5 εύκολες κατασκευές για μικρά και μεγάλα παιδιά

Φτιάξτε το δικό σας μουσείο

kataskeues sto spiti 2

πηγή: SAN ANTONIO MUSEUM OF ART

Κάπου πήρε το μάτι μας μια ενέργεια του μουσείου San Antonio Museum of Art που ζητά από τα παιδιά να φτιάξουν το δικό τους μουσείο. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να φτιάξουν το δικό τους μουσείο με ένα κουτί παπουτσιών και βάζοντας μέσα τα δικά τους εκθέματα-κατασκευές που θα φτιάξουν από υλικά που θα τους δώσετε. Πίνακες, κεραμικά, ζωγραφιές και πολλά άλλα που θα φανταστούν.

Φτιάξτε μπολάκια από εφημερίδες και αλευρόκολλα

kataskeues sto spiti 1

Φτιάξτε τα δικά σας μπολάκια και έπειτα ζωγραφίστε τα. Φουσκώστε μπαλόνια σε διάφορα μεγέθη και ζητήστε από τα παιδιά σας να καλύψουν τα μισά με αλευρόκολλα και εφημερίδες. Αφού στεγνώσουν, σπάστε τα μπαλόνια και ζωγραφίστε τα καλουπάκια μπολάκια που φτιάξατε.

Φτιάξτε slimes

slimes

Σταθερή αξία τα slimes. Εδώ μπορείτε να βρείτε πολλές συνταγές. Με γκλίτερ, χωρίς γκλίτερ, με σαπούνι, με βόρακα, χωρίς βόρακα κ.α..

Φτιάξτε λέξεις με τουβλάκια



Ένα απίθανο παιχνίδι που τα παιδιά σας (μικρά και μεγάλα) θα ενθουσιαστούν. Κολλήστε σε τουβλάκια λέξεις που θα έχετε γράψει σε χαρτάκια. Έπειτα ζητήστε από τα παιδιά σας να βρουν τα γράμματα που θα έχετε κολλήσει σε άλλα μικρότερα τουβλάκια και να σχηματίσουν τη λέξη που τους ζητάτε κάθε φορά.

Σπιτική πλαστελίνη



Το μουσείο Witte Museum στο San Antonio δημοσίευσε ένα βίντεο, δείχνοντας πώς μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας πλαστελίνη χρησιμοποιώντας υλικά όπως αλεύρι, λάδι, αλάτι και φυσικά χρώματα από λουλούδια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved