Ιδέες για το Σαββατοκύριακο: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Ιδέες και προτάσεις για όσους δεν έχουν φύγει ή έχουν επιστρέψει από τις διακοπές.

Ιδέες για το Σαββατοκύριακο: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Ιδιαίτερα ζεστό αναμένεται να είναι αυτό το Σαββατοκύριακο και οι περισσότεροι θα αναζητήσουν ανάσες δροσιάς στις παραλίες.

Αν δεν έχετε αναχωρήσει ακόμα για διακοπές ή είστε από αυτούς που έφυγαν από τους πρώτους και επέστρεψαν, με λίγη οργάνωση και καλή διάθεση μπορείτε να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε :

Βόλτα στη λίμνη Μπελέτσι

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών, βορειοδυτικά της ομώνυμης κορυφής Μπελέτσι.Αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής καθώς απαντώνται αποδημητικά πουλιά όσο και μόνιμα νηκτικά (πάπιες, κύκνοι), ψάρια, κυρίως κυπρίνοι και χέλια. Επίσης ζουν στη λίμνη αρκετές νεροχελώνες, κυρίως οι λεγόμενες νεροχελώνες με κόκκινα μάγουλα (Trachemys scripta elegans), οι οποίες είναι παράδειγμα για χωροκατακτητικά είδη. Η αρχική καταγωγή τους είναι οι ΗΠΑ και το Μεξικό, αλλά είναι και παγκοσμίως οι πλέον εμπορεύσιμες χελώνες ως κατοικίδιο, και έτσι, ως παρατημένα πρώην κατοικίδια, καταφέρανε να κατακτήσουν παγκοσμίως διάφορους υδροβιότοπους όπως και την Λίμνη Μπελέτσι. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη λίμνη Μπελέτσι εδώ.

savvatokuriako paidia

Βόλτα στον καταρράκτη στο Ντράφι

Επισκεφτείτε τον καταρράκτη της Πεντέλης ή αλλιώς καταρράκτη Βαλανάρη και μην παραλείψετε να πάτε με το μαγιό σας ώστε να δροσιστείτε στα δροσερά νερά του.Η ονομασία Βαλανάρης στην περιοχή αποδίδεται στο δάσος των βελανιδιών που κυριαρχούσε κάποτε στους γύρω λόφους.Ο καταρράκτης βρίσκεται στο Ντράφι Πικερμίου και είναι ύψους περίπου 5-6 μέτρων. Ο καταρράκτης διαφοροποιείται ανάλογα με τη βροχή ενώ όταν τα νερά είναι λιγότερα ουσιαστικά δημιουργούνται δύο δίδυμοι καταρράκτες. Διαβάστε περισσότερα για τον καταρράκτη εδώ.

Παιχνίδια με παγάκια

Τις ζεστές ώρες του μεσημεριού μπορείτε να δροσιστείτε παίζοντας με παγάκια. Και δεν εννοούμε να τα πετάτε ο ένας στο άλλον, αλλά δραστηριότητες άκρως διασκεδαστικές. Δείτε εδώ τις προτάσεις μας.

kouklotheatro

Κουκλοθέατρο

Αντί να κάθεστε στον καναπέ εσείς και τα παιδιά σας παρακολουθώντας τηλεόραση, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο κουκλοθέατρο και κούκλες και παίξτε με τα παιδιά σας τη δική σας παράσταση. Δεν θα χρειαστείτε παρά ελάχιστα πράγματα, όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Θα διασκεδάσετε με την καρδιά σας.

kataskeves me zimi

Παιχνίδια με ζύμη

Πιθανόν να μην αρέσουν σε όλα τα παιδιά οι κατασκευές είτε γιατί τους φαίνονται δύσκολες ή λίγο βαρετές. Όμως με το ζυμάρι που θυμίζει πλαστελίνη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κι αυτό γιατί μπορούν τα παιδιά κάθε ηλικίας να κάνουν διαφορετικά πράγματα τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved