Δραστηριότητες για παιδιά: Διαδικτυακές αναγνώσεις παιδικού βιβλίου

#snfccAtHome:Οι ηχογραφημένες αναγνώσεις αγαπημένων παιδικών βιβλίων μπορεί να αποτελέσουν την ιδανική πρόταση για να περάσει ευχάριστα και εποικοδομητικά η ώρα των παιδιών.

Δραστηριότητες για παιδιά: Διαδικτυακές αναγνώσεις παιδικού βιβλίου

Τους καλοκαιρινούς μήνες που τα παιδιά μένουν πολλές ώρες στο σπίτι, οι γονείς αναρωτιούνται πώς θα τα κρατήσουν απασχολημένα με δημιουργικό τρόπο και θα μειώσουν τον χρόνο που περνούν μπροστά από οθόνες.

Οι αναγνώσεις αγαπημένων παιδικών βιβλίων κα δη οι ηχογραφημένες σίγουρα αποτελούν μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα πρόταση.

Ο "Τρελαντώνης" της Π.Σ. Δέλτα και "Το καπλάνι της βιτρίνας" της Άλκης Ζέη είναι δύο κλασικά μυθιστορήματα της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας που τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ακούσουν στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.snfcc.org) από δύο σπουδαίους ηθοποιούς, τον Δημήτρη Πιατά (Τρελαντώνης) και την Όλια Λαζαρίδου (Το καπλάνι της βιτρίνας).

Τα δύο βιβλία ηχογραφήθηκαν την περίοδο της καραντίνας και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία καθώς είχαν περισσότερες από 58.400 ακροάσεις από τα μέσα Απριλίου έως σήμερα.

Οι ηχογραφήσεις παραμένουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ κι έτσι τα παιδιά, την ώρα που ζωγραφίζουν, παίζουν, χαλαρώνουν στην παραλία μετά το κολύμπι, ή ετοιμάζονται να κοιμηθούν, αλλά και κατά τη διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού με το αυτοκίνητο ή το πλοίο, μπορούν να έχουν συντροφιά τους τον Τρελαντώνη και τις συναρπαστικές περιπέτειες του στην Καστέλλα του 1879 ή τις αδελφές Μέλια και Μυρτώ που περνούν το καλοκαίρι τους στη Σάμο του 1936.

Ακούστε σε 17 επεισόδια τις αναγνώσεις του μυθιστορήματος Τρελαντώνης της Π. Σ. Δέλτα από τον Δημήτρη Πιατά εδώ και τις αναγνώσεις του μυθιστορήματος

Το καπλάνι της βιτρίνας της Άλκης Ζέη σε 10 επεισόδια από την Όλια Λαζαρίδου εδώ.

treladonis

Συντελεστές για τις Αναγνώσεις του μυθιστορήματος Τρελαντώνης:

Διαβάζει ο Δημήτρης Πιατάς
Ζωγραφικά έργα: Αλέκος Λεβίδης
Σκηνοθετική επιμέλεια: Βίκτωρ Αρδίττης
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Κώστας Βόμβολος
Sound Design - Επεξεργασία ήχου – Mastering: Γιώργος Μαντάς

snfccAtHome1



Συντελεστές για τις Αναγνώσεις του μυθιστορήματος Το καπλάνι της βιτρίνας:

Διαβάζει η Όλια Λαζαρίδου
Ζωγραφικά έργα: Αλέκος Λεβίδης
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Δημήτρης Μαραγκόπουλος
Sound Design - Επεξεργασία ήχου – Mastering: Γιώργος Μαντάς

Περισσότερες πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα του #snfccAtHome μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved