Καταρράκτης στο Ντράφι: Μια όαση δροσιάς στην Πεντέλη (vid)

Πόσοι από εσάς τον γνωρίζετε ή τον έχετε επισκεφτεί;

Καταρράκτης στο Ντράφι: Μια όαση δροσιάς στην Πεντέλη (vid)

Ο καταρράκτης της Πεντέλης ή αλλιώς καταρράκτης Βαλανάρη αποτελεί ένα μικρό μυστικό της περιοχής.

Η ονομασία Βαλανάρης στην περιοχή αποδίδεται στο δάσος των βελανιδιών που κυριαρχούσε κάποτε στους γύρω λόφους.

Ο καταρράκτης βρίσκεται στο Ντράφι Πικερμίου και είναι ύψους περίπου 5-6 μέτρων.

Αποτελεί μια πραγματική όαση για όσους θέλουν να απολαύσουν το αττικό τοπίο και την ομορφιά του καταρράκτη και της μικρής λίμνης που σχηματίζεται εκεί. Ο καταρράκτης διαφοροποιείται ανάλογα με τη βροχή ενώ όταν τα νερά είναι λιγότερα ουσιαστικά δημιουργούνται δύο δίδυμοι καταρράκτες. Όταν όμως υπάρχει έντονη βροχόπτωση, το ρέμα μετατρέπεται σε δυνατό χείμαρρο.

Παλιότερα, πριν τις εκτεταμένες πυρκαγιές το σημείο ήταν περισσότερο δασώδες, ενώ τώρα είναι κυρίως θαμνώδες. Παρόλα αυτά, λόγω της μόνιμης παρουσίας του νερού, το ρέμα προσελκύει πολλά άγρια ζώα. Η θέα από την γύρω περιοχή είναι επίσης εντυπωσιακή.



Πρόσβαση

Η πρόσβαση στο σημείο γίνεται από τη Λεωφόρο Αχαιών στο Ντράφι. Θα χρειαστεί να περπατήσετε σε ένα μονοπάτι όχι πολύ απότομο και σε δύο λεπτά θα βρίσκεστε στον μικρό αυτό παράδεισο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη φύση.

Η μικρή όαση τόσο κοντά στην Αθήνα αποτελεί ιδανικό προορισμό και για βόλτα με μικρά παιδιά που μπορούν να ανακαλύψουν τη φύση μέσα στην Αττική σε ένα καταφύγιο πανίδας.Οι πιο τολμηροί μπορούν να κάνουν ακόμα και μπάνιο, καθώς η λιμνούλα που σχηματίζουν τα νερά προσφέρεται για βουτιές ενώ μπορείτε να απολαύσετε πικ νικ , δίπλα στις όχθες της.

Πηγή: http://www.rafina-pikermi.gr

Ενημερωθείτε στο Newsbomb.gr για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved