Απασχολείστε τα παιδιά φτιάχνοντας διακοσμητικά με αφράτη ζύμη (vid)

Ζυμαροπαιχνίδια για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Απασχολείστε τα παιδιά φτιάχνοντας διακοσμητικά με αφράτη ζύμη (vid)

Πώς να απασχολήσεις τα παιδιά τα μεσημέρια που δεν μπορούν να βγουν έξω λόγω ζέστης; Ακόμα και αν βρίσκονται σε διακοπές, οι υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν αποτρεπτικά για βόλτες και παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο.

Έτσι, οι γονείς καλούνται να φανούν ευρηματικοί προκειμένου να σκεφτούν τρόπους να περάσουν καλά χωρίς να ενδώσουν στην εύκολη λύση του τάμπλετ και του κινητού.

Τις προάλλες σας προτείναμε τις διαδικτυακές αναγνώσεις παιδικών βιβλίων όπως και πειράματα που συνήθως κεντρίζουν το ενδιαφέρον των περισσότερων παιδιών.

Σήμερα η πρότασή μας είναι κατασκευές με ζυμάρι. Πιθανόν να μην αρέσουν σε όλα τα παιδιά οι κατασκευές είτε γιατί τους φαίνονται δύσκολες ή λίγο βαρετές. Όμως με το ζυμάρι που θυμίζει πλαστελίνη αλλά καλούνται να το φτιάξουν και να το πλάσουν μόνα τους, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Κι αυτό γιατί μπορούν τα παιδιά κάθε ηλικίας να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Τα πολύ μικρά για παράδειγμα , έχουν τη δυνατότητα να ανακατέψουν το αλεύρι μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη και να φτιάξουν ζύμη πλάθοντας με τα χεράκια τους.



Τα μεγαλύτερα πάλι, έχουν την πρόκληση να φτιάξουν πιο περίτεχνες κατασκευές ή διακοσμητικά που αφού τα ψήσουν μπορούν να τα ζωγραφίσουν ή να τα προσθέσουν έξτρα υλικά.



Πλαστελίνη από ζύμη αλατιού

Και φυσικά πάντα μπορείτε να φτιάξετε μια σπιτική πλαστελίνη από αλεύρι και αλάτι. Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα αλάτι
1/2 κούπα νερό χλιαρό
χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά να γίνει μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας. Αν δείτε ότι κολλάει προσθέστε λίγο αλεύρι.Χωρίστε τη σε μπάλες και χρωματίστε με χρώματα της επιλογής σας.Αν δεν χρησιμοποιήσετε όλη την πλαστελίνη σας, τυλίξτε με μεμβράνη.

Tip: Αν πάλι η συνταγή σας προορίζεται για κοριτσάκια λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, που ξέρουν ότι η πλαστελίνη δεν τρώγεται, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο γκλίντερ ώστε από μια απλή πλαστελίνη να μεταμορφωθεί σε μια μαγική πλαστελίνη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved