H φιλοσοφία του Feng Shui (εικόνες)

Διακόσμηση Feng Shi: Τι πρέπει να προσέξετε.

H φιλοσοφία του Feng Shui (εικόνες)
Bigstock

Τι είναι το Feng Shui;

Το Feng Shui ξεκίνησε στην Κίνα πριν από περισσότερα από 6.000 χρόνια και ήταν η πρώιμη έμπνευση για το σχεδιασμό ναών και άλλων ιερών τόπων—συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Σινικού Τείχους! Με την πάροδο του χρόνου έγινε συνώνυμο της διακόσμησης με σεβασμό στη φύση και στη γη γενικότερα.

Το Feng Shui βασίζεται στην πεποίθηση ότι υπάρχει μια συνεχής ροή ενέργειας μεταξύ των ανθρώπων και του χώρου όπου μένουν.

https://www.instagram.com/p/CiHlCRhjGsJ
https://www.instagram.com/p/CiH0fpGjwmt

Το όνομα προέρχεται από τα κινεζικά σύμβολα για τον άνεμο και το νερό. Μια ισορροπία μεταξύ της ενέργειας που αντιπροσωπεύει ο άνεμος, και της ηρεμίας που αντιπροσωπεύει το νερό δημιουργεί αρμονία μεταξύ των ανθρώπων και του περιβάλλοντός τους, και αυτή η αρμονία προάγει την επιτυχία, την υγεία και την αίσθηση της συνεργασίας.

https://www.instagram.com/p/CiHheSYtkt0

Οι αρχές του Feng Shui μπορούν να εφαρμοστούν σε εσωτερικούς χώρους όπως γραφεία, κουζίνες, κρεβατοκάμαρες, και σαλόνια, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους όπως κήπους. Η σωστή διαμόρφωση των αντικειμένων και του χώρου γύρω μας λέγεται ότι μεγιστοποιεί τη ροή της θετικής ενέργειας που απαιτείται για τη διατήρηση μιας ευτυχισμένης ζωής και μιας συνολικής αίσθησης ευεξίας.

https://www.instagram.com/p/CiH16fZr0fk

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα πάντα αποτελούνται από την ενέργεια που λέγεται "τσι". Αυτή η ενέργεια μπορεί να πάρει τις μορφές 5 βασικών στοιχείων: νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη. Αυτά τα στοιχεία συνδέονται απόλυτα μεταξύ τους.

Με πληροφορίες από: psychologytoday.com

Δείτε ορισμένες ιδέες διακόσμησης με βάση το Feng Shui στην gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved