Βρεφικό δωμάτιο: Λάθη που μπορεί να κάνετε όταν το διακοσμείτε

Τι να αποφύγετε και τι να λάβετε υπόψη όταν διακοσμείτε το βρεφικό δωμάτιο.

Βρεφικό δωμάτιο: Λάθη που μπορεί να κάνετε όταν το διακοσμείτε
Instagram @ menutsshop

Τα περισσότερα ζευγάρια ανυπομονούν να ετοιμάσουν το δωμάτιο για τον ερχομό του μωρού τους. Αναζητούν ιδέες και προτάσεις στο διαδίκτυο ενώ όταν επισκέπτονται καταστήματα με έπιπλα για το βρεφικό δωμάτιο, θέλουν να τα πάρουν όλα.

Όμως πάνω στη χαρά και τον ενθουσιασμό μπορεί να γίνουν ορισμένα λάθη. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα εξής:

Λανθασμένη επιλογή μεγέθους επίπλων

Αυτό είναι ένα κοινό λάθος που συμβαίνει πολύ πιο συχνά από ό,τι περιμένετε. Οι γονείς προσπαθούν να χωρέσουν τα έπιπλα που έχουν επιλέξει, χωρίς όμως να έχουν υπολογίσει σωστά τις διαστάσεις, με αποτέλεσμα το δωμάτιο να δείχνει μικρό ή στενό. Επομένως, μετρήστε σωστά τις διαστάσεις του βρεφικού δωματίου, όπως και των επίπλων, πριν κάνετε την οποιαδήποτε αγορά.

https://www.instagram.com/p/CYD_Nz9rF60

Πολλά χρώματα

Φυσικά και θα επιλέξετε το χρώμα που σας αρέσει για το βρεφικό δωμάτιο αρκεί να μην υπερβάλλετε. Αποφύγετε τους έντονους συνδυασμούς και εστιάστε ή στα έπιπλα ή στους τοίχους. Αν για παράδειγμα επιλέξετε κούνια σε σκούρο χρώμα, η υπόλοιπη διακόσμηση πρέπει να είναι σε πιο παλ αποχρώσεις ( χρώμα στους τοίχους, κουρτίνες , φωτιστικά, κα.)

Ακατάλληλο μέγεθος χαλιού

Η επιλογή του μεγέθους χαλιού είναι επίσης ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι νέοι γονείς. Το χαλί στο κέντρο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει το πάτωμα και να τοποθετείται κάτω από τα έπιπλα. Εάν είναι μικρότερο, το δωμάτιο καταλήγει να δείχνει μικρότερο. Αν επιλέξετε ένα μικρό χαλί, βεβαιωθείτε ότι δεν γλιστράει ή στερεώστε το σε ένα ή δύο σημεία.

https://www.instagram.com/p/CX4WnrdMsKj

Προσοχή στα υλικά

Πολλοί από τους γονείς αποφεύγουν τη χρήση χημικών ουσιών στα χρώματα για το παιδικό δωμάτιο, χωρίς να δίνουν την ίδια σημασία στα έπιπλα, το χαλί, τις κουρτίνες, τα οποία μπορεί επίσης να περιέχουν κάποια επικίνδυνα υλικά.

Αν και αυτές οι χημικές ουσίες εξατμίζονται με τον καιρό, οι αναθυμιάσεις που αφήνουν πίσω τους θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υγεία του μωρού. Θα είναι καλύτερα αν επιλέξετε να βάψετε το δωμάτιο αρκετό διάστημα πριν από τον ερχομό του μωρού και επίσης να επιλέγετε διακοσμητικά που είναι φτιαγμένα με οικολογικά υλικά.

Πηγή: betterhousekeeper.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved