Συνταγή για τα δύσκολα πρωινά των γονιών. Φτιάξτε το πιο εύκολο, θρεπτικό πρωινό της εβδομάδας!
Αν είσαι μαμά, ξέρεις καλά τι σημαίνει πρωινό χάος: να προσπαθείς να ντύσεις το παιδί, να ετοιμάσεις το φαγητό του σχολείου, να ψάχνεις χαμένα παπούτσια (που «ήταν κάπου εδώ!») — κι όλα αυτά με έναν καφέ στο χέρι που έχει ήδη κρυώσει.
Και το δικό σου πρωινό; Συνήθως δεν υπάρχει.
Αυτό όμως δεν χρειάζεται να σημαίνει ότι θα μείνεις νηστική ή ότι το παιδί θα φάει κάτι στα γρήγορα και άδειο από θρεπτικά συστατικά. Υπάρχουν τρόποι να έχετε και οι δύο ένα απολαυστικό, θρεπτικό πρωινό — ή ακόμα κι ένα απογευματινό μετά τις δραστηριότητες — χωρίς καθόλου άγχος.
Γιατί το πρωινό γεύμα είναι σημαντικό;
Και κάπως έτσι θα σας δείξουμε πώς θα φτιάξετε overnight oats με βρόμη, αχλάδι και κανέλα από το προηγούμενο βράδυ!
Τι είναι τα “overnight oats”;
Πρόκειται για ένα πανέξυπνο πρωινό που ετοιμάζεται από το προηγούμενο βράδυ. Ανακατεύεις όλα τα υλικά, το βάζεις στο ψυγείο και το πρωί σε περιμένει έτοιμο — κρεμώδες, αρωματικό, γεμάτο ενέργεια.
Το παιδί μπορεί να το πάρει μαζί του στο σχολείο ή να το απολαύσει μετά το ποδόσφαιρο, το μπαλέτο ή το φροντιστήριο. Εσύ μπορείς να το πάρεις στη δουλειά, χωρίς να σπαταλήσεις ούτε 5 λεπτά.
10 ιδέες πρωινού που μπορείτε να φτιάξετε για βραδινό και που θα σας κάνουν τη μαμά της χρονιάς
Γιατί αξίζει
- Η βρόμη γεμίζει ενέργεια και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου.
- Τα αχλάδια προσφέρουν φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, ιδανικά για τα παιδιά που χρειάζονται φυσική ενέργεια χωρίς ζάχαρη.
- Το γιαούρτι δίνει πρωτεΐνη και προβιοτικά για δυνατό ανοσοποιητικό.
- Οι σπόροι chia & οι ξηροί καρποί προσθέτουν καλά λιπαρά και κάνουν το μείγμα πιο τραγανό.
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 5'
Υλικά
- 2 μικρά πράσινα αχλάδια με τη φλούδα, σε κομμάτια
- 2 κ.σ. καθαρό σιρόπι σφενδάμου + 2 κ.γ. επιπλέον
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 φλ. νιφάδες βρόμης
- 2 φλ. φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου ή βρόμης)
- ½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
- ¼ φλ. ψιλοκομμένα πεκάν ή καρύδια
- 2 κ.σ. σπόρους chia
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. αλάτι
Βήματα
-
Σοτάρουμε τα αχλάδια σε αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε τα κομμένα αχλάδια με τις 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου και την κανέλα για 10–12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
-
Αφήνουμε να κρυώσουν και κρατάμε ⅓ φλ. στην άκρη για γαρνίρισμα.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη βρόμη, το γάλα, το γιαούρτι, τους σπόρους chia, τη βανίλια, το αλάτι, τους ξηρούς καρπούς, τις υπόλοιπες 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου και τα υπόλοιπα αχλάδια.
-
Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
-
Το πρωί μοιράζουμε σε 4 βαζάκια ή μικρά τάπερ και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα των αχλαδιών που κρατήσαμε στην άκρη.
-
Αν θέλουμε, προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο αμυγδάλου ή λίγο μέλι.