Overnight oats με βρόμη, αχλάδι και κανέλα

Μαργαρίτα Νικολάου
Overnight oats με βρόμη, αχλάδι και κανέλα
Bigstock

Συνταγή για τα δύσκολα πρωινά των γονιών. Φτιάξτε το πιο εύκολο, θρεπτικό πρωινό της εβδομάδας!

Αν είσαι μαμά, ξέρεις καλά τι σημαίνει πρωινό χάος: να προσπαθείς να ντύσεις το παιδί, να ετοιμάσεις το φαγητό του σχολείου, να ψάχνεις χαμένα παπούτσια (που «ήταν κάπου εδώ!») — κι όλα αυτά με έναν καφέ στο χέρι που έχει ήδη κρυώσει.
Και το δικό σου πρωινό; Συνήθως δεν υπάρχει.

Αυτό όμως δεν χρειάζεται να σημαίνει ότι θα μείνεις νηστική ή ότι το παιδί θα φάει κάτι στα γρήγορα και άδειο από θρεπτικά συστατικά. Υπάρχουν τρόποι να έχετε και οι δύο ένα απολαυστικό, θρεπτικό πρωινό — ή ακόμα κι ένα απογευματινό μετά τις δραστηριότητες — χωρίς καθόλου άγχος.

Γιατί το πρωινό γεύμα είναι σημαντικό;

Και κάπως έτσι θα σας δείξουμε πώς θα φτιάξετε overnight oats με βρόμη, αχλάδι και κανέλα από το προηγούμενο βράδυ!

Τι είναι τα “overnight oats”;

Πρόκειται για ένα πανέξυπνο πρωινό που ετοιμάζεται από το προηγούμενο βράδυ. Ανακατεύεις όλα τα υλικά, το βάζεις στο ψυγείο και το πρωί σε περιμένει έτοιμο — κρεμώδες, αρωματικό, γεμάτο ενέργεια.

Το παιδί μπορεί να το πάρει μαζί του στο σχολείο ή να το απολαύσει μετά το ποδόσφαιρο, το μπαλέτο ή το φροντιστήριο. Εσύ μπορείς να το πάρεις στη δουλειά, χωρίς να σπαταλήσεις ούτε 5 λεπτά.

10 ιδέες πρωινού που μπορείτε να φτιάξετε για βραδινό και που θα σας κάνουν τη μαμά της χρονιάς

Γιατί αξίζει

  • Η βρόμη γεμίζει ενέργεια και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου.
  • Τα αχλάδια προσφέρουν φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, ιδανικά για τα παιδιά που χρειάζονται φυσική ενέργεια χωρίς ζάχαρη.
  • Το γιαούρτι δίνει πρωτεΐνη και προβιοτικά για δυνατό ανοσοποιητικό.
  • Οι σπόροι chia & οι ξηροί καρποί προσθέτουν καλά λιπαρά και κάνουν το μείγμα πιο τραγανό.

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 5'

Υλικά

  • 2 μικρά πράσινα αχλάδια με τη φλούδα, σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. καθαρό σιρόπι σφενδάμου + 2 κ.γ. επιπλέον
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 φλ. νιφάδες βρόμης
  • 2 φλ. φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου ή βρόμης)
  • ½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ¼ φλ. ψιλοκομμένα πεκάν ή καρύδια
  • 2 κ.σ. σπόρους chia
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Βήματα

  • Σοτάρουμε τα αχλάδια σε αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε τα κομμένα αχλάδια με τις 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου και την κανέλα για 10–12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και κρατάμε ⅓ φλ. στην άκρη για γαρνίρισμα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη βρόμη, το γάλα, το γιαούρτι, τους σπόρους chia, τη βανίλια, το αλάτι, τους ξηρούς καρπούς, τις υπόλοιπες 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου και τα υπόλοιπα αχλάδια.
  • Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Το πρωί μοιράζουμε σε 4 βαζάκια ή μικρά τάπερ και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα των αχλαδιών που κρατήσαμε στην άκρη.
  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο αμυγδάλου ή λίγο μέλι.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved