Αχλάδι στη διατροφή του μωρού: Τα πέντε σημαντικά οφέλη (vid)

Ποια είναι τα οφέλη του αχλαδιού για τα μωρά και πώς θα φτιάξετε δυναμωτική φρουτόκρεμα από αχλάδι;

Αχλάδι στη διατροφή του μωρού: Τα πέντε σημαντικά οφέλη (vid)

Μέχρι και τον έκτο μήνα, τα μωρά τρέφονται αποκλειστικά με γάλα, μητρικό ή ξένο. Από τον έκτο μήνα όμως κι έπειτα, ο οργανισμός τους χρειάζεται ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά για αυτό και σταδιακά εισάγουμε τις στερεές τροφές στη διατροφή τους.

Το αχλάδι είναι ένα φρούτο παντός καιρού και εποχής και είναι ιδανικό για τις πρώτες βρεφικές κρέμες του μωρού. Ακόμα και η φλούδα του αχλαδιού, είναι κατάλληλη για τα μωρά καθώς έχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και θεωρείται αρκετά εύπεπτη.

Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση του αχλαδιού για τα μωρά;

Προστατεύουν από ιώσεις

Η φλούδα των αχλαδιών περιέχει ισχυρές πολυφαινόλες, φαινολικά οξέα και φλαβονοειδή. Εκτός από τα απαραίτητα υγιή λιπαρά οξέα, τα αχλάδια παρέχουν αντιφλεγμονώδη τα οποία προστατεύουν τα μωρά από ιώσεις και άλλες ασθένειες.

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητης για την υγιή ανάπτυξη του βρέφους. Το αχλάδι είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και καλύπτει την ποσότητα που πρέπει να προσλαμβάνει ένα μωρό σε καθημερινή βάση.

Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Τα αχλάδια είναι εύπεπτα, ακόμα και για τα μωρά, και μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση εντερικών παθήσεων όπως, δυσκοιλιότητα ή διάρροια.

Συμβάλλουν στην επούλωση πληγών

Σύμφωνα με μελέτες, τα αχλάδια έχουν επουλωτική δράση. Είναι ένα ιδανικό φρούτο όταν το μωρό σας ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα του βήματα, που σίγουρα τότε τα χτυπήματα είναι αναπόφευκτα.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Τα αχλάδια είναι πηγή βιταμίνης C, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και "θωρακίζει" τον οργανισμό.

Πως μπορείτε να εντάξετε το αχλάδι στη διατροφή του μωρού;

Εάν το μωρό σας έχει ήδη βγάλει τα πρώτα του δοντάκια, μπορείτε να του δώσετε το αχλάδι κομμένο σε μικρά κομματάκια, αφού πρώτα το έχετε ξεφλουδίσει.

Εάν είναι μικρότερο, μπορείτε να φτιάξετε μία φρουτόκρεμα από αχλάδι. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved