Εγκυμοσύνη και ασφάλεια: Μπορώ να σκύβω άφοβα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Μπορεί να σε εκπλήσσει η απάντηση, αλλά η αλήθεια είναι ότι το να σκύβεις όσο είσαι έγκυος δεν βλάπτει το μωρό σου με κάποιο άμεσο τρόπο.

Εγκυμοσύνη και ασφάλεια: Μπορώ να σκύβω άφοβα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η φύση έχει φροντίσει με τέτοιο τρόπο, ώστε το έμβρυο να μπορεί να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται κανονικά.

Μόνο το αμνιακό υγρό επιτρέπει στο μωράκι να κουνήσει τα χεράκια του, τα πόδια του, να εξασκήσει τις ικανότητες του στην αναπνοή και να στριφογυρνάει με ασφάλεια.

Μπορεί λοιπόν το να σκύβεις να μην επηρεάζει άμεσα το μωρό σου όμως όσο μεγαλώνει η κοιλίτσα σου, τόσο θα σου γίνεται πιο δύσκολο. Δυστυχώς, μπορεί άθελα σου, να δυσκολέψεις τον εαυτό σου και εν τέλει να υπάρξουν τότε κίνδυνοι και για το μωρό σου.

Έτσι χρειάζεται να είσαι προσεκτική και να έχεις στο νου σου τα παρακάτω ενδεχόμενα για να διασφαλίσεις την ασφάλεια τη δική σου και του μωρού σου.

Υπάρχει κίνδυνος να πέσεις

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε αυτή τη περίπτωση είναι να τραυματίσεις την κοιλιά σου. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αποκοπή του πλακούντα, τον διαχωρισμό του από το τοίχωμα της μήτρας με αποτέλεσμα την αιμορραγία ή ακόμα και την αποβολή.

Υπάρχει κίνδυνος ζαλάδας

Το να σκύβεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάνει το αίμα να συσσωρεύεται στο κεφάλι, κάτι που μπορεί να σου προκαλέσει ζαλάδα. Ακόμα χειρότερα, η ζαλάδα μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ισορροπίας, ή των αισθήσεων σου κάτι που αυξάνει την πιθανόητητα, χωρίς να το καταλάβεις να τραυματίσει εσένα ή το μωρό σου.

Μπορεί να επιδεινώσει την καούρα

Όταν σκύβουμε, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλάζουν οι ισορροπίες στο στομάχι και μπορεί να μας δημιουργηθούν καούρες. Υπάρχει πιθανότητα να προκληθεί παλινδρόμηση οξέος από το στομάχι στον οισοφάγο και αυτό οδηγεί στο αίσθημα της καούρας.

skipsimo 2

Επιβαρύνει την σπονδυλική στήλη

Επειδή η κοιλίτσα έχει πρηστεί, αλλάζει το κέντρο βαρύτητας του σώματος, και έτσι όταν σκύβουμε και μετά σηκωνόμαστε προς τα πίσω, επιβαρύνουμε την σπονδυλική στήλη και μπορεί να βλάψουμε τους αποδυναμωμένους μας συνδέσμους.

Αν χρειάζεται για κάποιο λόγο να σκύψετε, να έχετε τα εξής στο μυαλό σας:

Κάθε φορά να λυγίζετε τα γόνατα σας αντί να τεντώνετε την μέση σας. Φροντίστε να σηκώνεστε αργά, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, τους μηρούς σας και τα γόνατα σας αντί να επιβαρύνετε τους μυς της κοιλιάς σας. Θα προστατεύετε έτσι την κοιλιά σας και παράλληλα θα δυναμώνετε τα πόδια σας.

Άμα χρειάζεται να σηκώσετε κάτι, προσπαθήστε να το κρατήσετε κάτω από το ύψος της κοιλιάς σας ώστε να ισορροπήσετε το κέντρο βάρους σας.

Να θυμάστε ό,τι και αν κάνετε, να το κάνετε με προσοχή και επιφύλαξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved