Ο εύκολος τρόπος να μάθετε τη θέση που έχει το μωρό στην κοιλιά σας (vid)

Είναι σημαντικό να γνωρίζει μια μέλλουσα μαμά τη θέση του μωρού μέσα στη μήτρα, ειδικά αν πλησιάζει η ημέρα τοκετού.

Ο εύκολος τρόπος να μάθετε τη θέση που έχει το μωρό στην κοιλιά σας (vid)

Οι γυναικολόγοι συνήθως θεωρούν ότι η θέση με το κεφάλι προς τα κάτω ειναι ιδανική για τη διαδικασία του τοκετού, ιδιαίτερα όταν το πρόσωπο είναι ευθυγραμμισμένο με τη σπονδυλική στήλη σε μια ορισμένη γωνία.

Δεν έιναι όμως, όλες οι μέλλουσες μαμάδες αρκετά τυχερές να έχουν το πλεονέκτημα του εύκολου τοκετού. Η χαρτογράφηση της κοιλιάς είναι ο τρόπος για να γνωρίζει μια μαμά σε ποια θέση είναι το μωρό της. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά στην πραγματικότητα δεν ειναι.

Χαρτογράφηση της κοιλιάς και του τοκετού

Η χαρτογράφηση της κοιλιάς είναι ένα μέρος της προγεννητικής φροντίδας. Το να γνωρίζει ο γιατρός ή η μαία σας τη θέση του μωρού σας είναι απαραίτητο, μιας και με αυτό τον τρόπο μπορεί να δει αν το μωρό είναι σε σωστή θέση για να γεννηθεί.

thesi morou stin koilia

Πότε μπορείτε να χαρτογραφήσετε την κοιλιά σας.

Το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι η καλύτερη στιγμή για τη χαρτογράφηση της κοιλιάς. Σε αυτό το τρίμηνο ένα μωρό, βολεύεται σε μια θέση και δεν την αλλάζει μέχρι να γεννηθεί. Η σωστή θέση είναι η πρόσθια θέση με το κεφάλι προς τα κάτω, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Το μωρό σε αυτή τη θέση μπορεί να γεννηθεί ευκολότερα.

Πώς γίνεται η χαρτογράφηση της κοιλιάς;

Με δαχτυλομπογιά (μη τοξική, που είναι ιδανική για παιδιά) δημιουργήστε έναν κύκλο όπως στη φωτογραφία και χωρίστε την κοιλιά σας σε τέσσερα ίσα τεταρτημόρια. Μόλις κάνετε αυτό, χαϊδέψτε την κοιλιά σας και αναζητήστε το κεφαλάκι του. Έπειτα τα χέρια του, μετά την κοιλιτσα του και τέλος τα ποδαράκια του. Όλα θα είναι πολύ κοντά. Έτσι θα ξέρετε κάθε κίνηση που γίνεται, με ποιο μέρος του σώματος του μωρού γίνεται και έτσι θα γνωρίζετε αν η «κλωτσιά» γίνεται όντως με τα ποδαράκια του ή απλά τεντώνει τα χεράκια του!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς μια μαμά στο διαδίκτυο χαρτογράφησε τη δική της κοιλιά και μιμηθείτε τη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved