Έξι συμβουλές για την επιλογή του τέλειου ονόματος για το κατοικίδιο σας

Δεν είστε σίγουροι ποιο χαρακτηριστικό θα σας δώσει το κατοικίδιο ζώο σας ώστε να του δώσετε το κατάλληλο όνομα;

Έξι συμβουλές για την επιλογή του τέλειου ονόματος για το κατοικίδιο σας

Διαβάστε αυτές τις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός ονόματος που θα αγαπήσει ο καθένας.

Ευθύνες

Μία από τις πρώτες ευθύνες του να είσαι ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων είναι να αποφασίσει το όνομα του νέου μέλους της οικογένειας. Υπάρχουν πολλά οφέλη με το να έχουν τα παιδιά σας τη βοήθεια σας ώστε να καταλήξουν πως θα το ονοματίσουν , ακόμη και αν αποφασίσουν να του δώσουν ένα περίεργο όνομα, όπως το «πριγκίπισσα φυστικοβούτυρο». Τα ονόματα που θα επιλέγετε θα πρέπει να έχουν σχέση τόσο με εσάς όσο και με τη σχέση που έχει η οικογένειάς σας με το κατοικίδιο, οπότε είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε όλους στη διαδικασία. Το να δίνεις στα παιδιά την ευκαιρία να ονομάσουν το κατοικίδιο ζώο - με κάποια καθοδήγηση από τους ενήλικες - μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δεσμευτούν και να νιώσουν υπεύθυνοι . Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να αποφασίσετε για ένα όνομα κατοικίδιου ζώου!

katoikidio onoma 3

Ορίστε κατευθυντήριες γραμμές ονομάτων

Όταν η οικογένειά σας ξεκινά τον καταιγισμό πιθανών ονομάτων, δώστε οδηγίες ώστε να κατευθύνετε τα παιδιά σας σε μια αποδεκτή επιλογή. Συμβουλέψτε το παιδί σας να επιλέξει ένα όνομα που μπορεί να "αναπτυχθεί" με το κατοικίδιο ζώο καθώς μεγαλώνει. Ονόματα όπως το "Μωρό" ή "Μικρούλη", για παράδειγμα, μπορεί να μην ταιριάζουν με ένα κατοικίδιο ζώο, καθώς γερνάει και μεγαλώνει, αλλά μπορεί να λειτουργούν καλά για ένα χάμστερ ή άλλο μικρό κατοικίδιο ζώο. Ονόματα όπως "Bones" για ένα κοκαλιάρικο ζώο ή "Blondie" για ένα που θα μπορούσε τελικά να έχει πιο σκούρα σημάδια επίσης δεν θα έχει διαρκή δύναμη. Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα σύντομο, με μία ή δύο συλλαβές όνομα, τα οποίο θα είναι πιο αποτελεσματικό στο να τραβάει την προσοχή του ζώου. Αν το παιδί επιμένει σε ένα μακρύτερο όνομα, βρείτε ένα σύντομο ψευδώνυμο για καθημερινή χρήση.

Είτε το όνομα είναι μακρύ ή μικρό, αποφύγετε ονόματα που θα μπορούσαν να αποξενώσουν τους ανθρώπους, όπως το "Cujo", το οποίο θα μπορούσε να υπενθυμίσει στους άλλους τον σκύλο δολοφόνο από την ταινία με το ίδιο όνομα. Επιπλέον, οι οικογένειες πρέπει να αποφεύγουν οποιοδήποτε όνομα που μπορεί να είναι πολιτισμικό, φυλετικό ή θρησκευτικά προσβλητικό με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν θέλετε να καταλήξετε να προσβάλλετε κανέναν στο δρόμο.

katoikidio onoma 5

Εξετάστε τη Pop-Culture

Όταν προσπαθείτε να σκεφτείτε ένα όνομα για το κατοικίδιο ζώο σας, υπάρχουν πολλές διαφορετικές πηγές έμπνευσης. Αν θέλετε να επιλέξετε ένα όνομα που είναι λιγότερο παραδοσιακό από το "Fluffy" ή το "Spot", η ποπ κουλτούρα προσφέρει πολλές επιλογές. Εάν, ας πούμε, το Star Wars είναι η αγαπημένη ταινία του παιδιού σας, θα μπορούσατε να αναφέρετε ένα κατοικίδιο ζώο "Chewie", "Han", ή "Leia." Οι αγαπημένοι χαρακτήρες από τηλεοπτικές εκπομπές και βιβλία μπορούν επίσης να είναι μια καλή επιλογή. Ακόμη και κάποιες διασημότητες, αθλητικές ομάδες και μουσικοί να είναι πιθανές πηγές για σπουδαία ονόματα ζώων συντροφιάς.

Εμπνευστείτε από τη ζωή σας

Έξω από την ποπ κουλτούρα, οι καθημερινές σας δραστηριότητες μπορούν επίσης να εμπνεύσουν ονόματα. Αν έχετε ένα αγαπημένο χόμπι, όπως τη συλλογή κωμικών βιβλίων, το "Flash" ή το "Joker" μπορεί να είναι όμορφα ονόματα για το κατοικίδιο ζώο σας. Τα αγαπημένα τρόφιμα και τα χρώματα μπορούν επίσης να σας δώσουν μερικές ιδέες.

katoikidio onoma 2

Δημιουργία λίστας αποδεκτών ονομάτων

Αν το παιδί σας δυσκολεύεται να αποφασίσει με το τι όνομα θα δώσει στον κατοικίδιο ζώο βοηθήστε το με το να καταρτίσετε μια λίστα με ήδη εγκεκριμένα ονόματα. Μαζευτείτε όλη η οικογένεια και αρχίστε να συζητάτε για το πιο από όλα θα θέλατε και τους λόγους που σας κατευθύνουν προς το επιλεγμένο όνομα.

Μπορείτε ακόμη να αποφασίσετε ποιο θα είναι το όνομα του κατοικίδιου ζώου σε μία μόνο συνάντηση ή μπορείτε να πραγματοποιήσετε περισσότερες συναντήσεις για να προτείνετε ιδέες. Τα παιδιά θα είναι ενθουσιασμένα και θα αισθάνονται ενεργά εμπλεκόμενα όταν ξέρουν ότι παίρνετε τις ιδέες τους στα σοβαρά.

katoikidio onoma 1

Να θυμάστε πάντα να κάνετε συμβιβασμούς

Στην ιδανική περίπτωση, όλοι μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα όνομα για το νέο κατοικίδιο ζώο της οικογένειας, αλλά αν δεν μπορείτε, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να συμβιβαστείτε. Ως γονέας, μπορείτε να επιλέξετε το επίσημο όνομα του κατοικίδιου ζώου, αλλά το παιδί σας να επιλέξει "ένα άλλο όνομα που μπορεί να είναι το όνομα ή το ψευδώνυμο του σκύλου" ή συμπεριλάβετε τα παιδιά σας σε άλλες επιλογές, όπως η επιλογή νέων αξεσουάρ κατοικίδιων ζώων και παιχνιδιών. Αλλά αν εσείς και ο σύντροφός σας δεν σας ενδιαφέρει πως θα ονομάζεται το κατοικίδιο ζώο, αφήστε το παιδί σας να κάνει την τελική επιλογή.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

Διαβάστε επίσης:
Γατάκι και κουτάβι: Συμβουλές για τον πρώτο ερχομό στο σπίτι
Κουτάβι: 11 βήματα που θα κάνουν τη συμβίωση με το νέο μέλος στο σπίτι υπέροχη!
Τα 10 καλύτερα σκυλιά για οικογένεια με παιδιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved