Επιλέγοντας ανάμεσα στα καλύτερα κατοικίδια για παιδιά όταν δεν θέλουν σκύλο και γάτα

Η κατοχή ενός κατοικίδιου μπορεί να είναι μια εμπειρία για ένα παιδί.

Επιλέγοντας ανάμεσα στα καλύτερα κατοικίδια για παιδιά όταν δεν θέλουν σκύλο και γάτα

Ένα καλά επιλεγμένο κατοικίδιο μπορεί να φέρει χαρά, καθώς επίσης να αποτελέσει μια ευκαιρία για τα παιδιά να μάθουν πολύτιμα μαθήματα ζωής, καθώς φροντίζουν ένα ζωντανό πλάσμα.

Τα κατοικίδια ζώα μπορούν να διδάξουν στα παιδιά την ευθύνη και την αξιοπιστία τους με την καθοδήγηση των γονέων. Όταν όμως το παιδί μας δεν θέλει σκύλο και γάτα και αναζητά κάτι άλλο, τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για εναλλακτικές λύσεις.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε 4 από τα καλύτερα κατοικίδια για παιδιά εκτός του σκύλου και της γάτας που είναι στη πλειοψηφία τους στις πρώτες θέσεις επιλογής.

Ψάρι

psari

Ένα καλά επιλεγμένο ψάρι μπορεί να είναι το τέλειο κατοικίδιο για ένα παιδί. Το χρυσόψαρο μπορεί να φανεί όπως η πιο προφανής επιλογή, αλλά είναι πραγματικά πιο δύσκολο να επιβιώσει σε αντίθεση με τα Betta fish
Κατάγονται από την Νοτιοανατολική Ασία και προσαρμόζονται για να ευδοκιμούν μεμονωμένα, σε εκπληκτικά μικρές ποσότητες στάσιμου νερού.
Και το καλύτερο είναι ότι δεν απαιτούνται αεριστήρες, φίλτρα, θερμαντήρες ή χημικά.

Πουλιά

papagalakid

Τα πουλιά μπορεί να γίνουν εξαιρετικά κατοικίδια ζώα. Όμως η κατοχή ενός πουλιού είναι πιο απαιτητική από τη φροντίδα μιας χελώνας ή ενός ψαριού. Ορισμένα πουλιά είναι εξαιρετικά έξυπνα, άλλα είναι πολύ κοινωνικά, όλα όμως απαιτούν σχεδόν καθημερινή προσοχή.

Το σχετικά φθηνό parakeet μπορεί να είναι μια καλή αρχή για τα παιδιά που δεν έχουν μεγαλώσει πτηνά πριν. Τα πιο ακριβά (και πιο έξυπνα) πτηνά, όπως τα cockatiels και τα cockatoos, ίσως χρειαστούν περισσότερη προσοχή από τους παπαγάλους ή τα καναρίνια.

Γαρίδες

garides

Καλύτερα γνωστές ως «πίθηκοι της θάλασσας», αυτά τα μικροσκοπικά πλασματάκια μπορούν να γίνουν απίθανα κατοικίδια ζώα που μπορούν να απολαύσουν ακόμη και τα μικρά παιδιά. Διατίθενται σε κιτ, έτσι τα παιδιά θα πρέπει μόνο να προσθέσουν νερό και να παρακολουθήσουν αυτές τις μικροσκοπικές ζωντανές γαρίδες να εμφανίζονται, να γίνουν ενεργές και να αναπτύσσονται.

Στη συντήρηση για αυτά τα σκληραγωγημένα πλάσματα περιλαμβάνεται η προσθήκη τροφής περίπου μία φορά την εβδομάδα και συμπλήρωμα νερού. Μια αποικία μπορεί να ευδοκιμήσει για ένα ή περισσότερα χρόνια με ελάχιστη προσοχή.

Τρωκτικά

hamstr

Τα μικρότερα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των χάμστερ και των ινδικών χοιριδίων. Τα περισσότερα θα ευδοκιμήσουν σε έναν σχετικά μικρό χώρο διαβίωσης και θα απαιτήσουν αρκετή στοιχειώδη φροντίδα. Εκτός από τα χάμστερ, τα οποία είναι μοναχικά, είναι καλύτερο να αποκτήσετε νεαρά ζευγάρια του ίδιου φύλου. Τα ινδικά χοιρίδια είναι επίσης εξαιρετικά φιλικά προς τα παιδιά κατοικίδια ζώα.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved