Τα 10 καλύτερα σκυλιά για οικογένεια με παιδιά

Η υιοθέτηση ενός σκύλου είναι σαν να επιλέγετε ένα καινούργιο μέλος της οικογένειας. Δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί ελαφρώς και η σωστή έρευνα θα πρέπει να γίνει για κάθε νέο κατοικίδιο.

Τα 10 καλύτερα σκυλιά για οικογένεια με παιδιά

Όταν υπάρχουν παιδιά, η απόφαση είναι ακόμα πιο σημαντική. Η αλήθεια είναι ότι ορισμένες φυλές δεν είναι κατάλληλες για οικογένειες με παιδιά. Αν ψάχνετε για το καλύτερο οικογενειακό σκυλί, εδώ είναι μερικές ιδιότητες που πρέπει να αναζητήσετε:

Ανθεκτικό: Τα παιδιά δεν είναι πάντα τόσο ευγενή όσο πρέπει, γι 'αυτό χρειάζεστε ένα σκυλί που θα είναι υπομονετικό και ανθεκτικό. Αυτό ισχύει τόσο για την ασφάλεια του παιδιού σας όσο και για την ευτυχία του σκύλου σας. (Οι μίνι φυλές είναι γνωστές ως νευρικές και ευαίσθητες και μπορεί να μην είναι καλές επιλογές.)

Ενεργητικά: Οι τέλειες φυλές σκυλιών για παιδιά είναι αυτές που έχουν άφθονη ενέργεια. Πρέπει να είναι σε θέση να συμβαδίσει με τα παιδιά χωρίς να εξαντληθεί ή να ενοχληθεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια φυλή των οποίων οι ανάγκες ταιριάζουν με το επίπεδο δραστηριότητας της οικογένειάς σας.
Ευφυή: Όλες οι φυλές θα πρέπει να εκπαιδεύονται όταν απευθύνονται σε οικογένειες με παιδιά. Υπάρχουν όμως φυλές οι οποίες είναι αρκετά ευφυής και η εκπαίδευσή τους είναι πιο εύκολη.

Φιλικό: Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προσδιοριστεί ποσοτικά. Ωστόσο, όταν ψάχνετε ένα νέο σκυλί για να προσθέσετε στην οικογένειά σας, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα με μια ζεστή και ανοιχτή συμπεριφορά. Αποφύγετε φυλές που είναι γνωστές για ανυπομονησία τους και τη νευρικότητά τους.

Με αυτά τα γνωρίσματα, εδώ είναι τα 10 καλύτερα σκυλιά για οικογένειες :

American Water Spaniel

American Water Spaniel

Το American Water Spaniel είναι ένα πολύ ενεργητικό σκυλί που γεννήθηκε αρχικά για κυνήγι. Αυτά τα σκυλιά πρέπει να περάσουν όλη την ημέρα τρέχοντας γύρω- γύρω, αν θέλετε ποτέ να κοιμούνται τη νύχτα (όπως τα παιδιά!). Αυτή η φυλή αγαπά ιδιαίτερα το νερό (εξ ου και το όνομά τους). Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, αν και αυτά τα κουτάβια είναι εξαιρετικά ζεστά στους ιδιοκτήτες τους, είναι επιφυλακτικοί από τους ξένους, καθιστώντας τους καλούς φύλακες.

Basset Hound

Basset Hound

Ένα άλλο σκυλί κυνηγιού, το Basset Hound είναι γνωστό ως ένα από τα καλύτερα κατοικίδια ζώα για οικογένεια. Είναι ένα σκυλί κυνηγίου πιο αργού ρυθμού, καθιστώντας τους τεμπέλης του σπιτιού. Είναι πιστοί στην οικογένειά τους και μπορεί πάντα να είναι «μέσα στα πόδια τους». Το μεσαίο μέγεθος τους, τα καθιστά προσαρμόσιμα σε οποιοδήποτε χώρο διαβίωσης. Τα Basset Hound είναι αγαπησιάρικα και ευγενικά σκυλιά. Το μόνο μειονέκτημα μπορεί να είναι ότι είναι πεισματάρικα και η εκπαίδευση τους θέλει υπομονή, έτσι είναι καλύτερα για οικογένειες με λίγο χρόνο.

Beagle

Beagle

Το Beagle είναι μικρομεσαίου μεγέθους, ενεργητικό και πολύ φιλικό. Κάνουν τέλεια για οικογενειακά κατοικίδια ζώα για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλά άλλα. Ως κυνηγόσκυλο, το Beagle μπορεί να είναι λίγο πεισματάρικο, όπως το Basset, αλλά είναι εξαιρετικά ενεργοί σύντροφοι όλων των ηλικιών, καθιστώντας τους μια φανταστική επιλογή για τις περισσότερες οικογένειες.

Bernese Mountain Dog

Bernese Mountain Dog

Τα σκυλιά βουνών της Βέρνης είναι γνωστά για το ότι είναι μεγάλα, ήρεμα και ανόητα. Είναι πραγματικά "ευγενικοί γίγαντες". Αρχικά χρησιμοποιούνταν για αγροτική εργασία, αυτή η φυλή είναι πρόθυμη να μάθει και να εκπαιδευτεί εύκολα. Αυτά τα απαλά θηρία κάνουν για ζώα συντροφιάς. Ωστόσο, λόγω του μεγάλου μεγέθους τους, δεν είναι κατάλληλα για σπίτια με περιορισμένο χώρο. Εάν έχετε το χώρο για ένα, είναι μια εύκολη επιλογή για την καλή συμπεριφορά τους.

Boston Terrier

Boston Terrier

Ο Boston Terrier είναι εραστής, όχι μαχητής. Αυτά τα σκυλιά είναι εξαιρετικά έξυπνα και γεμάτα ενέργεια, παρά το μικρό τους μέγεθος. Είναι στοργικά και αγαπησιάρικα, αν και είναι λίγο ενοχλητικά. Το μέγεθος, η ενέργεια και η στιβαρή κατασκευή τους τα καθιστούν οικογενειακά κατοικίδια ζώα.

Brittany

Brittany

Είναι τα κατάλληλα οικογενειακά κατοικίδια ζώα για μια ενεργή οικογένεια. Αυτά τα σκυλιά είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα αθλητικά και χρειάζονται συνεχή δραστηριότητα για να παραμείνουν ευτυχισμένα. Τα Brittanys είναι σκυλιά με προσανατολισμό στην εργασία, τα οποία διευκολύνουν την εκπαίδευση, αλλά επίσης σημαίνει ότι δεν μπορούν να μείνουν μόνοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι φιλικά και διασκεδαστικά και αρέσκονται καλύτερα σε μεγάλες οικογένειες όπου μπορούν να έχουν σταθερή συντροφικότητα.

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel


Ο βασιλιάς Cavalier Charles Charles Spaniel εκτράφηκε για να είναι ο σκύλος των Σπαναλών. Αυτή η φυλή είναι ιδανική για παιδιά που θέλουν να δώσουν στα κατοικίδια ζώα τους συνεχή σωματική προσοχή. Αλλά μην αφήσετε την ηρεμία του να σας ξεγελάσει. Ο Cavalier διατηρεί μέρος της κληρονομιάς του με μια πλούσια όρεξη για παιχνίδια και εύκολη στην εκπαίδευση στάση. Είναι πολύ στοργικοί και σχηματίζουν στενούς δεσμούς με τους ιδιοκτήτες τους.

Curly-Coated Retriever

Curly Coated Retriever

Ένας Retriever είναι πιστός στην οικογένειά του και χαίρεται τη μάθηση και την εκτέλεση αθλητικών δραστηριοτήτων. Όταν ηρεμούν από όλη αυτή την ενέργεια οι Retrievers αγαπούν που βρίσκονται δίπλα στους ιδιοκτήτες τους ως ευγενείς σύντροφοι.

Golden Retriever

Golden Retriever


Αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα σκυλιά οικογένειας, ο Golden Retriever είναι το οικογενειακό σκυλί σας. Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς φυλές σκυλιών στις ΗΠΑ. Είναι ένα υπέροχο κατοικίδιο ζώο που είναι έξυπνο, ζεστό, εύκολο στην εκπαίδευση και φιλικό.. Μια από τις φιλικότερες και τις πιο κοινωνικές φυλές, οι περισσότερες οικογένειες δεν μπορούν να τα πάνε στραβά με ένα Golden Retriever.

Ιρλανδική Wolfhound

Ιρλανδική Wolfhound

Μια άλλη μεγάλη φυλή (έως 180 λίβρες), το Ιρλανδικό Wolfhound είναι ο δεύτερος απαλός γίγαντας στη λίστα μας. Αυτή η φυλή αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως σκύλος πολέμου. Σήμερα, το Ιρλανδικό Wolfhound είναι μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη φυλή: έτοιμη να παίξει, εύκολη στην εκπαίδευση και πιστή στο τέλος. Αν και χρειάζονται άσκηση για τη διατήρηση της υγείας, αυτά τα σκυλιά είναι αρκετά χαρούμενα. Εάν μπορείτε να φιλοξενήσετε γιγαντιαίο μέγεθος, κάνουν υπέροχα για οικογενειακά κατοικίδια ζώα.

Όπως πάντα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κάθε κατοικίδιο ζώο είναι ένα άτομο. Ενώ κάθε φυλή έχει γενική προσωπικότητα και διάθεση, θα υπάρχουν πάντα παραλλαγές. Η σωστή εκπαίδευση, η προσοχή και ένα υγιές περιβάλλον είναι απαραίτητα για κάθε σκύλο και την οικογένειά σας ώστε να αισθάνονται όλοι ευτυχισμένοι και ασφαλείς.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved