Κουτάβι: 11 βήματα που θα κάνουν τη συμβίωση με το νέο μέλος στο σπίτι υπέροχη!

Πήρες κουτάβι; ΤΕΛΕΙΑ!!!

Κουτάβι: 11 βήματα που θα κάνουν τη συμβίωση με το νέο μέλος στο σπίτι υπέροχη!

Εδώ είναι 11 βήματα που αν τα ακολουθήσεις θα κάνουν τη ζωή σου και τη ζωή του νέου μέλους της οικογένειας σου υπέροχη.

Προετοιμάσου για το κουτάβι

ΒΗΜΑ 1ο
Δημιούργησε ένα χώρο στο σπίτι μόνο για το κουτάβι. Αυτός ο χώρος μπορεί να είναι η κουζίνα, μια αποθήκη ή οποιοσδήποτε άλλος χώρος που σε εξυπηρετεί. Αυτό επιτρέπει στο κουτάβι να έχει μια συγκεκριμένη περιοχή για να διερευνήσει, και ένα μέρος για να αισθάνεται ασφαλείς στο σπίτι.

ΒΗΜΑ 2ο
Στο σημείο όπου θα ορίσεις την περιοχή του κουταβιού σου πρέπει να γίνει ένα καλό καθάρισμα και καλό θα ήταν να μην υπάρχουν αντικείμενα όπου θα μπορούσαν να καταστραφούν, να λερωθούν ή ακόμα να προκαλέσουν ατύχημα στο κουτάβι σε περίπτωση που παίξει μαζί τους π.χ καλώδια, βάζα, υφασμάτινα έπιπλα κ.α.

koytavi2

ΒΗΜΑ 3ο
Χρησιμοποίησε ειδικά σπρέι που υπάρχουν στην αγορά και προσδίδουν στην επιφάνεια πάνω στην οποία ψεκάζονται, μια πικρή γεύση για αντικείμενα που δεν θα θέλατε να πέσουν στο στόμα του ή μάλλον στα δόντια του.

ΒΗΜΑ 4ο
Δώσε στο κουτάβι ένα υποκατάστατο για το μάσημα. Τα κουτάβια πρέπει να μασάνε οπότε δώσε του μια εναλλακτική. Ένα καλό κόλπο είναι να κάνεις το εξής:

Σε μία κοιλότητα ενός από αυτά τα παιχνίδια μπορείς να βάλεις φαγητό ή λιχουδιές, ενθαρρύνοντας έτσι περισσότερο το κουτάβι να τα χρησιμοποιήσει. Στην αγορά, διατίθενται παιχνίδια κατάλληλα γι αυτό το σκοπό.

koytavid

ΒΗΜΑ 5ο
Αγόρασε ένα περιλαίμιο και λουρί κατάλληλου μεγέθους για το κουτάβι σου. Το κολάρο και το λουρί του θα πρέπει να κουμπώνουν σωστά και να είναι το σωστό για το είδος του σκύλου σου.

ΒΗΜΑ 6ο
Αγόρασε το σωστό σαμπουάν. Βεβαιώσου ότι έχετε επιλέξει το σωστό είδος σαμπουάν για το κουτάβι σου: Αν έχει ξηρό δέρμα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν ειδικό για ξηρά δέρματα. Εάν το τρίχωμα του, έχει άλλες ιδιαιτερότητες, αγόρασε ένα σαμπουάν για να ταιριάζει στις ανάγκες του.

ΒΗΜΑ 7ο
Αγόρασε βούρτσες ειδικές για το τρίχωμα του κουταβιού σου, συμπεριλαμβανομένων μια μαλακή βούρτσα που μπορεί να λάμψει το τρίχωμα και μια βούρτσα για την εξάλειψη των κόμπων.

koytavi

ΒΗΜΑ 8ο
Επέλεξε ένα κιβώτιο στο σωστό μέγεθος για το κουτάβι σου και για τις προσδοκίες ανάπτυξής του.

ΒΗΜΑ 9ο
Επέλεξε να αγοράσεις τροφή υψηλής ποιότητας. Μην ξεγελιέσαι από τι τροφές στα καταστήματα ευρείας κατανάλωση. Οι συγκεκριμένες τροφές, τουλάχιστον κάποιες από αυτές περιέχουν αμφισβητήσιμα συστατικά. Μίλησε με τον κτηνίατρό σου ή το ιδιοκτήτη του pet shop ή να κάνε τη δική σου έρευνα στο διαδίκτυο. Αν έχεις χρόνο, μπορείς να κάνεις ακόμα και εσύ το φαγητό του σκύλου.

ΒΗΜΑ 10ο
Σαν απόθεμα πρέπει να έχεις τουλάχιστον δύο κύπελλα, ένα για νερό και το άλλο για το φαγητό. Δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο μέγεθος.

ΒΗΜΑ 11ο
Αγόρασε μαλακές κουβέρτες για τυλίξεις το κουταβάκι σου. Τα σκυλιά και ιδιαίτερα τα κουτάβια, υποφέρουν από άγχος ακριβώς όπως και οι άνθρωποι.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved