Τα μυστικά για ένα τέλειο κουρκούτι για το μπακαλιάρο

25η Μαρτίου και σήμερα ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει την τιμητική του.

Τα μυστικά για ένα τέλειο κουρκούτι για το μπακαλιάρο

Όπως και να τον φτιάξετε, σήμερα σχεδόν από κανένα σπίτι, δε λείπει από το τραπέζι ο μπακαλιάρος. Μπορείτε εδώ να δείτε τη συνταγή για τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο σκορδαλιά. Σας έχουμε, όμως, και τα μικρά, αλλά σημαντικά μυστικά για να σας πετύχει το κουρκούτι, που είναι το παν στο μπακαλιάρο και απογειώνει τη συνταγή.

Το κουρκούτι χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές και είναι αυτή η χρυσαφένια και τραγανή κρούστα που περικλείει είτε τα θαλασσινά είτε διάφορα λαχανικά. Στην ουσία πρόκειται για έναν χυλό αποτελούμενο από νερό, αλεύρι, αλάτι, όπου μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, που θα απογειώσουν τη γεύση. Η μπύρα είναι από τα ποιο διαδεδομένα υλικά και το κουρκούτι μπύρας, το πιο νόστιμο.

Ας δούμε, λοιπόν, τα μικρά μυστικά για ένα τέλειο κουρκούτι.

Στον χυλό να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ναι, αυτό που χρησιμοποιούμε στο κέικ.

Η μπύρα, όπως είπαμε απογειώνει τη γεύση, οπότε χρησιμοποιείστε τη. Αλλά θα πρέπει να είναι παγωμένη.

Παγωμένο, όμως, πρέπει να είναι και το νερό

Αλλά και το ίδιο το κουρκούτι, γι’ αυτό πριν το χρησιμοποιήσετε στο τηγάνισμα, αφήστε το περίπου μία ώρα στο ψυγείο.

Βέβαια, αν προσθέσετε παγωμένη μπύρα δεν χρειάζεται να το βάλετε στο ψυγείο. Ωστόσο, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε εκείνη την ώρα.

Για να έχει η κρούστα αυτό το υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα, ρίχνετε στον χυλό ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

Το κουρκούτι δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό, ούτε, όμως και αραιό. Στη δεύτερη περίπτωση προσθέτετε λίγο κορν φλάουερ ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ο, τι έχετε εύκαιρο.

Πριν περάσετε το μπακαλιάρο στο κουρκούτι, βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνός και δεν έχει υγρά.

Για να σας κολλήσει καλύτερα το κουρκούτι και για να μη διαλυθεί στο τηγάνι, αλευρώστε λίγο το μπακαλιάρο πριν το περάσετε στο χυλό. Αυτός ο τρόπος λειτουργεί σαν κόλλα.

Ωστόσο, το μυστικό είναι το τηγάνισμα. Πρέπει το λάδι να είναι καυτό, ώστε να έχετε το τραγανό αποτέλεσμα. Επίσης, μη «μπουκώνετε» το τηγάνι με πολλές μερίδες μπακαλιάρου. Θα πρέπει να έχουν μία απόσταση μεταξύ τους, ώστε να παίρνουν «αέρα».

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Κρασάτος μπακαλιάρος με ντομάτα και βασιλικό

Αφράτες κροκέτες μπακαλιάρου από τον Γιώργο Γεράρδο

Η αυθεντική συνταγή για παραδοσιακή σκορδαλιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved