Τα μυστικά για ένα τέλειο κουρκούτι για το μπακαλιάρο

Τα μυστικά για ένα τέλειο κουρκούτι για το μπακαλιάρο

25η Μαρτίου και σήμερα ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει την τιμητική του.

Τα μυστικά για ένα τέλειο κουρκούτι για το μπακαλιάρο

Όπως και να τον φτιάξετε, σήμερα σχεδόν από κανένα σπίτι, δε λείπει από το τραπέζι ο μπακαλιάρος. Μπορείτε εδώ να δείτε τη συνταγή για τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο σκορδαλιά. Σας έχουμε, όμως, και τα μικρά, αλλά σημαντικά μυστικά για να σας πετύχει το κουρκούτι, που είναι το παν στο μπακαλιάρο και απογειώνει τη συνταγή.

Το κουρκούτι χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές και είναι αυτή η χρυσαφένια και τραγανή κρούστα που περικλείει είτε τα θαλασσινά είτε διάφορα λαχανικά. Στην ουσία πρόκειται για έναν χυλό αποτελούμενο από νερό, αλεύρι, αλάτι, όπου μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, που θα απογειώσουν τη γεύση. Η μπύρα είναι από τα ποιο διαδεδομένα υλικά και το κουρκούτι μπύρας, το πιο νόστιμο.

Ας δούμε, λοιπόν, τα μικρά μυστικά για ένα τέλειο κουρκούτι.

Στον χυλό να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ναι, αυτό που χρησιμοποιούμε στο κέικ.

Η μπύρα, όπως είπαμε απογειώνει τη γεύση, οπότε χρησιμοποιείστε τη. Αλλά θα πρέπει να είναι παγωμένη.

Παγωμένο, όμως, πρέπει να είναι και το νερό

Αλλά και το ίδιο το κουρκούτι, γι’ αυτό πριν το χρησιμοποιήσετε στο τηγάνισμα, αφήστε το περίπου μία ώρα στο ψυγείο.

Βέβαια, αν προσθέσετε παγωμένη μπύρα δεν χρειάζεται να το βάλετε στο ψυγείο. Ωστόσο, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε εκείνη την ώρα.

Για να έχει η κρούστα αυτό το υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα, ρίχνετε στον χυλό ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

Το κουρκούτι δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό, ούτε, όμως και αραιό. Στη δεύτερη περίπτωση προσθέτετε λίγο κορν φλάουερ ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ο, τι έχετε εύκαιρο.

Πριν περάσετε το μπακαλιάρο στο κουρκούτι, βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνός και δεν έχει υγρά.

Για να σας κολλήσει καλύτερα το κουρκούτι και για να μη διαλυθεί στο τηγάνι, αλευρώστε λίγο το μπακαλιάρο πριν το περάσετε στο χυλό. Αυτός ο τρόπος λειτουργεί σαν κόλλα.

Ωστόσο, το μυστικό είναι το τηγάνισμα. Πρέπει το λάδι να είναι καυτό, ώστε να έχετε το τραγανό αποτέλεσμα. Επίσης, μη «μπουκώνετε» το τηγάνι με πολλές μερίδες μπακαλιάρου. Θα πρέπει να έχουν μία απόσταση μεταξύ τους, ώστε να παίρνουν «αέρα».

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Κρασάτος μπακαλιάρος με ντομάτα και βασιλικό

Αφράτες κροκέτες μπακαλιάρου από τον Γιώργο Γεράρδο

Η αυθεντική συνταγή για παραδοσιακή σκορδαλιά

69.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Viga Ξύλινο Ποδήλατο Ισορροπίας
40.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ SNEAKERS ALL STAR
14.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αμάνικο γιλέκο με χρωματιστό φερμουάρ
13.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Παντελόνι Mini Raxevsky
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς αναπτύσσονται οι πνεύμονες του μωρού και πότε είναι αρκετά ώριμοι, ώστε να μπορεί να αναπνεύσει;

Πώς αναπτύσσονται οι πνεύμονες του μωρού και πότε είναι αρκετά ώριμοι, ώστε να μπορεί να αναπνεύσει;

Ποια είναι η λειτουργία των πνευμόνων;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Παιδικές φοβίες: Τι φοβάται το παιδί;

Παιδικές φοβίες: Τι φοβάται το παιδί;

Η φοβία είναι μια κλινική κατάσταση κατά την οποία το άτομο νιώθει…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πόνοι τοκετού: Τι τους προκαλούν;

Πόνοι τοκετού: Τι τους προκαλούν;

Οι περισσότερες γυναίκες ανησυχούν πώς θα αντιμετωπίσουν τους πόνους της γέννας.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τι αλλάζει στη βρεφική διατροφή - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι γονείς

Τι αλλάζει στη βρεφική διατροφή - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι γονείς

Αλλάζουν οι κατευθυντήριες οδηγίες για τη βρεφική διατροφή.
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης