No-bake cookie dough μπάρες: Το σνακ της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου για τα παιδιά και το σχολείο
instagram @konstantinaspyropoulou
Η αγαπημένη μαμά και παρουσιάστρια Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μοιράστηκε στα social media μία εύκολη, γλυκιά και υγιεινή συνταγή που έγινε αμέσως talk of the town. Το no-bake cookie dough bark της είναι γρήγορο, νόστιμο και ιδανικό για μικρούς και μεγάλους!
Όλες οι μαμάδες ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να βρίσκουμε υγιεινές αλλά και λαχταριστές επιλογές για τα παιδιά μας – ειδικά για το σχολικό κολατσιό. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, μοιράστηκε τη δική της εκδοχή για το πιο εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ γλυκάκι: το cookie dough bark με μόλις 4 υλικά.
Δε φαντάζεστε τι έφτιαξε πάλι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στην κουζίνα της
Η συνταγή είναι χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, vegan και low-carb, κάτι που την κάνει τέλεια τόσο για τα παιδιά της, τον Βλάσση και τον Βασίλη, όσο και για την ίδια που προσέχει τη διατροφή της αλλά δεν θέλει να στερείται τις μικρές απολαύσεις.
Τα υλικά που θα χρειαστείς
- 1 ½ κούπα αλεύρι αμυγδάλου
- ¼ κούπα λιωμένο λάδι καρύδας
- ¼ κούπα σιρόπι σφενδάμου (κατά προτίμηση keto ή χωρίς ζάχαρη)
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- 1 ½ κούπα chips σοκολάτας
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα
Με αυτά τα λίγα και απλά υλικά, φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά ένα σοκολατένιο σνακ που μπορεί να μπει στο τάπερ των παιδιών για το σχολείο, αλλά και να υπάρχει στο ψυγείο για τις στιγμές που θέλουμε κάτι γλυκό χωρίς ενοχές.
Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έφτιαξε αυτό το γλυκό για τα παιδιά της και το θέλουμε όλοι στο ψυγείο μας
Στη συνταγή της η Κωνσταντίνα επισήμανε ότι αντί για αλεύρι αμυγδάλου (επειδή δεν είχε) έβαλε αλεύρι καρύδας και βγήκε υπέροχο.
Γιατί το λατρέψαμε
Η ιδέα είναι απλή: ανακατεύεις το αλεύρι αμυγδάλου με το λάδι καρύδας και το σιρόπι, προσθέτεις τα chips σοκολάτας, απλώνεις το μείγμα σε ένα ταψάκι και το πιέζεις καλά. Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, την απλώνεις πάνω από τη ζύμη, το βάζεις στο ψυγείο και έτοιμο! Κόβεται σε κομμάτια και γίνεται είτε σνακ για το σχολείο, είτε ένα γλυκό επιδόρπιο μετά το φαγητό.
Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται ψήσιμο! Αυτό σημαίνει λιγότερο άγχος στην κουζίνα και περισσότερος χρόνος με τα παιδιά.
Εύκολες γρανίτες από την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Το σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά
Μαμαδίστικο tip
Αν θέλεις μπορείς να παίξεις με τα υλικά και να προσθέσεις λίγους ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα για επιπλέον γεύση και θρεπτική αξία. Έτσι το snack γίνεται ακόμα πιο «πλούσιο» και τα παιδιά το βλέπουν σαν λιχουδιά που δεν βαριούνται ποτέ.
Η Κωνσταντίνα απέδειξε για άλλη μια φορά πως το να είσαι μαμά δεν σημαίνει ότι αφήνεις στην άκρη την απόλαυση – αρκεί να επιλέγεις τις σωστές, υγιεινές και εύκολες λύσεις. Και το cookie dough bark της είναι σίγουρα μία από αυτές!