Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ, ζελέ φράουλας και σαντιγί

Bigstock

Ψάχνεις ένα εύκολο, δροσιστικό και παιδικό γλυκό ψυγείου; Αυτή η συνταγή με μπισκότα πτι μπερ, αφράτη κρέμα και ζελέ φράουλας είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι!

Όταν το καλοκαίρι χτυπά δυνατά και τα μικρά μας ζητούν συνέχεια κάτι γλυκό και δροσιστικό, κάθε μαμά χρειάζεται μια συνταγή «σωτηρίας» στο ψυγείο της. Ένα εύκολο, γρήγορο γλυκό που δεν απαιτεί ψήσιμο, γίνεται με απλά υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι και έχει εκείνη την οικεία, μαμαδίστικη γεύση που θυμίζει παιδικά χρόνια. Αυτό το γλυκό με μπισκότα πτι μπερ, αφράτη κρέμα και ζελέ φράουλας είναι η τέλεια απάντηση – και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Το ρολό ψυγείου που θα λατρέψουν τα παιδιά - 2 συσκευασίες πτι-μπερ και 2 μπανάνες αρκούν

Το γλυκό αυτό συνδυάζει τη βελούδινη γεύση του τυριού κρέμα με τη δροσιά του ζελέ φράουλας και τη γνωστή τραγανή νοσταλγία των μπισκότων πτι μπερ. Είναι τόσο ελαφρύ όσο πρέπει, τόσο γλυκό όσο χρειάζεται και τόσο εύκολο που μπορεί να γίνει ακόμα και με τη βοήθεια των παιδιών – αν θέλεις να κάνεις τη μαγειρική διασκέδαση για όλη την οικογένεια.

Φτιάξ’ το μία φορά και δεν θα λείπει από το ψυγείο σου όλο το καλοκαίρι!

Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με φράουλες και σαντιγί που έχετε φτιάξει ποτέ

Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2-3 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
  • 1 φυτική σαντιγί (π.χ. morfat ή ερμόλ, 250ml)
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα (200 γραμμάρια)
  • 1 συσκευασία ζελέ φράουλα
  • Προαιρετικά: πολύχρωμη τρούφα ή φρέσκες φράουλες για διακόσμηση

Τα ωραιότερα γλυκά ψυγείου - 25 συνταγές

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τη βάση: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ.
  2. Βουτάμε ελαφρώς τα μπισκότα μέσα στο μείγμα και στρώνουμε μία στρώση στον πάτο ενός πυρέξ ή ταψιού.
  3. Φτιάχνουμε την κρέμα: Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξει.
  4. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
  5. Στρώνουμε την κρέμα: Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει καλά.
  6. Φτιάχνουμε το ζελέ: Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει, χωρίς όμως να πήξει.
  7. Ρίχνουμε το ζελέ: Όταν η κρέμα έχει παγώσει καλά, ρίχνουμε προσεκτικά το χλιαρό ζελέ πάνω από την κρέμα. Μπορούμε να το ρίξουμε κουταλιά κουταλιά για να μην “βουλιάξει” η κρέμα.
  8. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 3-4 ώρες (ιδανικά όλη νύχτα) μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως το ζελέ.
  9. Πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα ή στολίζουμε με φραουλίτσες για να ενθουσιαστούν τα πιτσιρίκια!

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με μόνο 3 υλικά

Μικρά μυστικά:

Μπορείς να κάνεις και δεύτερη στρώση μπισκότα στη μέση, για πιο χορταστικό αποτέλεσμα.

Αν θέλεις ακόμα πιο ανάλαφρη γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγες σταγόνες λεμονιού στην κρέμα.

Για εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείς να βάλεις το γλυκό σε ατομικά ποτηράκια.

Νόστιμο και γρήγορο μπισκοτογλυκό με ινδοκάρυδο

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved