Cheesecake σοκολάτας χωρίς ψήσιμο: Η δροσερή απόλαυση του καλοκαιριού

Πώς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα ένα πλούσιο, σοκολατένιο cheesecake χωρίς ψήσιμο - το ιδανικό δροσερό γλυκό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Μαρία Στρούβαλη
Cheesecake σοκολάτας χωρίς ψήσιμο: Η δροσερή απόλαυση του καλοκαιριού
Bigstock

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του ήρθε η διάθεση για δροσερά, ανάλαφρα και φυσικά… πεντανόστιμα γλυκά ! Αν ψάχνετε για ένα εύκολο γλυκό που δεν χρειάζεται φούρνο, δεν ζεσταίνει την κουζίνα και κάνει όλους στο σπίτι να χαμογελούν, το cheesecake σοκολάτας είναι η απάντηση! Με τραγανή βάση από μπισκότα, βελούδινη σοκολατένια κρέμα και λαχταριστή γκανάζ, θα γίνει το αγαπημένο γλυκό των καλοκαιρινών σας στιγμών. Φτιάξτε το τώρα, βάλτε το στο ψυγείο και απολαύστε το δροσερό, σοκολατένιο αυτό θαύμα μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Πανεύκολο cheesecake φράουλας με πέντε υλικά και πλούσιο σε πρωτεΐνη

Υλικά

Για τη βάση μπισκότου:

  • 330 γραμμάρια σοκολατένια μπισκότα
  • 70 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα cheesecake:

  • 680 γραμμάρια κρέμα τυριού πλήρους λιπαρών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιά της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 220 γραμμάρια σοκολάτα υγείας, λιωμένη και ελαφρώς κρύα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος διπλής ζαχαρικής (double cream)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την γκανάζ:

Για διακόσμηση:

  • Μικρά σοκολατάκια
  • Τρίμματα σοκολάτας
Chocolate Cheesecake

Το πιο εύκολο cheesecake: Χωρίς ψήσιμο και με λίγα μόνο υλικά

Εκτέλεση

  • Λαδώστε τα τοιχώματα και τον πάτο ενός ταψιού με αποσπώμενο στεφάνι 23 εκατοστά και αφήστε το στην άκρη.
  • Για τη βάση μπισκότου: Βάλτε τα μπισκότα σε ένα μίξερ και αλέστε τα σε ψιλά τρίμματα. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε ξανά μέχρι να έχετε μια υφή σαν υγρή άμμο.
  • Αδειάστε το μείγμα στη βάση του ταψιού και πιέστε με ένα ποτήρι ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να γίνει μια ομοιόμορφη στρώση που ανεβαίνει στα 2/3 των πλευρών. Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο.
  • Για την κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το τυρί κρέμα, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο . Χτυπήστε με μίξερ μέχρι να γίνει λείο μείγμα. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε.
  • Σε άλλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Πρόσεξε να μην το παραχτυπήσεις.
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά.

Γρήγορο γλυκό για τον καφέ - Brownie cheesecake που θα φτιάξετε μετρώντας τα υλικά με μια κούπα

  • Ρίξτε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και στρώστε την επιφάνεια ομοιόμορφα. Σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ή ιδανικά όλη τη νύχτα) να σφίξει.
  • Για τη γκανάζ: Βάλτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση, βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε πάνω από τη σοκολάτα. Αφήστε 2-3 λεπτά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Ρίξτε ¼ της γκανάζ σε ξεχωριστό μπολ και αφήστε την να σφίξει (για να τη χρησιμοποιήσετε για διακόσμηση αργότερα). Την υπόλοιπη γκανάζ απλώστε ομοιόμορφα πάνω από το cheesecake. Βάλτε το πίσω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Όταν η γκανάζ στο μπολ έχει σφίξει, βάλτε τη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάντε ροζέτες στην επιφάνεια (προαιρετικό). Μπορείτε επίσης να χτυπήσετε λίγη κρέμα γάλακτος σε σφικτές κορυφές και να την χρησιμοποιήσετε αντί γκανάζ.
  • Λίγο πριν σερβίρετε, στολίστε με σοκολατάκια και ξύσματα σοκολάτας.

Λαχταριστό κέικ μπανάνα με γέμιση cheesecake

Extra tips

  • Αποθηκεύεται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο έως 4 ημέρες.
  • Μπορεί να καταψυχθεί χωρίς γκανάζ μέχρι 3 μήνες. Αποψύξτε στο ψυγείο πριν προσθέσετε γκανάζ και διακόσμηση.
  • Καλό είναι να το φτιάξετε μια μέρα πριν για καλύτερο κόψιμο.
  • Χρησιμοποιήστε πλήρη λιπαρά υλικά για την καλύτερη υφή και γεύση.

Καλή σας απόλαυση!!!

Πηγή: desertislanddishes.co

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved