Ατομικές μίνι πάβλοβες που μπορείτε να φτιάξετε με σαντιγί και φράουλες
Έξτρα info: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην πάβλοβα και τη μαρέγκα;
Η πάβλοβα είναι ένα ελαφρύ και αέρινο επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα: τραγανή εξωτερικά και μαλακιά, σαν marshmallow, εσωτερικά. Συνήθως σερβίρεται με σαντιγί και φρέσκα φρούτα. Το επιδόρπιο αυτό ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της Ρωσίδας μπαλαρίνας Άννα Πάβλοβα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά λιγότερο γνωστό στην Αμερική.
Pavlova (Πάβλοβα) - Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή
Η πάβλοβα διαφέρει από την παραδοσιακή μαρέγκα, καθώς έχει τραγανή επιφάνεια και μαλακό, που θυμίζει marshmallow, εσωτερικό. Παρασκευάζεται με απλά υλικά—ασπράδια αυγών, ζάχαρη άχνη—κάνοντάς την εύκολη και προσιτή.
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην πάβλοβα και τη μαρέγκα;
Η πάβλοβα και η μαρέγκα παρασκευάζονται και οι δύο από χτυπημένα ασπράδια αυγών, όμως η πάβλοβα έχει ένα λεπτό, τραγανό εξωτερικό και έναν απαλό, αφράτο εσωτερικό σαν marshmallow , ενώ η μαρέγκα είναι τραγανή και στεγνή σε όλο της το σώμα.
Η πιο γρήγορη πάβλοβα με υπέροχο σιρόπι φράουλας
Με τι μπορείτε να συνοδεύσετε την πάβλοβα;
Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με μια ποικιλία γεύσεων και επικάλυψης, από απλή σαντιγί και φρούτα μέχρι πραλίνα φουντουκιού ή lemon curd . Ανάλογα την εποχή μπορείτε να τη διακοσμήσετε - συνοδεύσετε και με διαφορετικά φρούτα. Στη σημερινή εκδοχή όμως, εμείς θα σας προτείνουμε να την απολαύσετε με σαντιγί και φράουλες.
Πάβλοβα με φράουλα - Το καλοκαιρινό γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις
Συνταγή για μίνι πάβλοβες (4 ατομικές)

Υλικά:
- 1 ασπράδι αυγού (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο (ή 1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού)
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- Σαντιγί για τη διακόσμηση: έτοιμη ή μπορείτε να τη φτιάξετε εσείς με παγωμένη κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη και μια κάψουλα βανίλιας
- Φράουλες για το σερβίρισμα (φυσικά και μπορείτε να τη συνοδεύσετε και με άλλα φρούτα)
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 100°C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπήστε το ασπράδι με το κρεμόριο μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
- Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές και γυαλιστερές κορυφές.
- Με ένα κουτάλι, τοποθετήστε τέσσερις δόσεις μαρέγκας στο ταψί, σχηματίζοντας μικρές φωλιές με ελαφρά εσοχή στο κέντρο.
- Ψήστε για 45 λεπτά.
- Σβήστε τον φούρνο και αφήστε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στον φούρνο για 1 ώρα, χωρίς να ανοίξετε την πόρτα.
- Φτιάξτε τη σαντιγί -αν δεν είναι έτοιμη- όσο περιμένετε να κρυώσουν οι πάβλοβές σας.
- Γεμίστε το κέντρο κάθε μαρέγκας με σαντιγί και διακοσμήστε με τις φράουλες.
- Σερβίρετε αμέσως.
- Αυτές οι mini πάβλοβες είναι ιδανικές για ελαφρύ και εντυπωσιακό επιδόρπιο, κατάλληλο για κάθε περίσταση.
με πληροφορίες από το allrecipes.com