Pavlova (Πάβλοβα) - Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή

Pavlova (Πάβλοβα) - Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή
Bigstock

Φτιάξτε Πάβλοβα με κόκκινα φρούτα και ζάχαρη άχνη.

Έχετε βαρεθεί τα σοκολατένια γλυκά; Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε τούτο εδώ το γλυκό. Νόστιμη πάβλοβα με κόκκινα φρούτα (φρέσκα ή κατεψυγμένα).

Η σαντιγί και οι τραγανές μαρέγκες θα κάνουν μέχρι και τα παιδιά σας να ξετρελαθούν με αυτό το γλυκό.

https://www.instagram.com/p/CmuCFjeoSGL

πηγή: Instagram/ turkuazkitchen

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

Για τις μαρέγκες:

  • 6 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κούπες αρκετά ψιλή ζάχαρη
  • 1 1/4 κ.τ.γ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.τ.σ. corn flour
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια

Για την επικάλυψη:

  • σαντιγί

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 130 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε δύο διαφορετικές λαδόκολλες σχηματίστε έναν κύκλο (τόσο όσο το μέγεθος των μαρεγκών σας).
  • Στον κάδο του μίξερ σας χτυπήστε τα ασπράδια με το αλάτι για ένα λεπτό. Μετά προσθέστε τη ζάχαρη, λίγη κάθε φορά. Χτυπήστε τη μαρέγκα για περίπου 8-10 λεπτά.
  • Μετά προσθέστε σιγά σιγά τα τελευταία υλικά: ξίδι, corn flour και βανίλια. Ανακατέψτε με μια μαρίζ απαλά.
  • Τέλος χωρίστε τη μαρέγκα στα δύο και απλώστε τη στις λαδόκολλές.
  • Ψήστε για μια ώρα και 15-20 λεπτά. Σβήστε τον φούρνο σας και αφήστε να κρυώσουν οι μαρέγκες μέσα στον φούρνο. ΜΗΝ ανοίξετε την πόρτα του φούρνου.
  • Όσο περιμένετε, ετοιμάστε τη σαντιγί σας.
  • Μόλις οι μαρέγκες κρυώσουν καλά, βγάλτε τις. Βάλτε τη μία σε ένα πιάτο, καλύψτε τη με τη σαντιγί και μερικά από τα κόκκινα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε. (μπορείτε να βάλετε ο,τι φρούτο θέλετε)
  • Μπορείτε να προσθέσετε και σιρόπι ή κουλί κόκκινων φρούτων.
  • Βάλτε από πάνω την δεύτερη μαρέγκα και την υπόλοιπη σαντιγί.
  • Διακοσμήστε με φρούτα της επιλογής σας και σιρόπι.
  • Το γλυκό σας είναι έτοιμο! Καλή όρεξη!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved