Η πιο γρήγορη πάβλοβα με υπέροχο σιρόπι φράουλας

Πάβλοβα, ένα δροσερό, ελαφρύ και εύκολο γλυκό με λαχταριστό σιρόπι φράουλας!

Η πιο γρήγορη πάβλοβα με υπέροχο σιρόπι φράουλας
Photo by Léo Roza on Unsplash

Ιστορία πάβλοβας

Το γλυκό αυτό πήρε το όνομά του από τη Ρωσίδα χορεύτρια Πάβλοβα του αυτοκρατορικού μπαλέτου.

Σε μια περιοδεία της στη Ν. Ζηλανδία και Αυστραλία κάποιος σεφ του ξενοδοχείου που έμενε της έφτιαξε ένα γλυκό που το ονόμασε “πάβλοβα” και από τότε καθιερώθηκε με το όνομα αυτό παγκοσμίως.

Μπορεί επίσης να γίνει και σε στρόγγυλο σχήμα και να παρουσιαστεί σαν τούρτα!

Είναι μια εξαιρετική επιλογή για το καλοκαίρι, καθώς αυτό το επιδόρπιο είναι δροσερό, κρεμώδες, φρουτένιο, και κυρίως πολύ εύκολο στην παρασκευή του!

Δοκιμάστε να κάνετε την παρακάτω συνταγή μαζί με τα μικρά σας, καθώς η μαγειρική στα παιδιά έχει πολλά οφέλη!

Οφέλη μαγειρικής σε παιδιά

Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών ξεκινά από πολύ νεαρή ηλικία και εκτός από τη μίμηση των συνηθειών του οικογενειακού περιβάλλοντος, η συμμετοχή των παιδιών στην προετομασία του φαγητού μπορεί να είναι επίσης πολύ χρήσιμη για την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών.

Πιο συγκεκριμένα η μαγειρική με τα παιδιά μπορεί να τα βοηθήσει να μάθουν ποιες τροφές είναι υγιεινές και ποιες όχι, ενώ τους επιτρέπει να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα που μπορεί να μην είχαν δοκιμάσει διαφορετικά.

Ωστόσο πέρα από την ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών η μαγειρική μπορεί να αποτελέσει μία πολύ δημιουργική και ωφέλιμη δραστηριότητα για τα παιδιά με διαφορετικούς τρόπους:

  • Ενισχύει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες
  • Βελτιώνει την κατανόηση των μαθηματικών αλλά και την ικανότητα της ανάγνωσης
  • Εισάγει τα παιδιά σε επιστημονικές έννοιες
  • Αυξάνει την ικανότητα εστίασης και προσοχής
  • Καλλιεργεί την ανεξαρτησία

Συνταγή για την πιο καλοκαιρινή πάλβοβα

Υλικά

• μερικούς μπεζέδες

Για την κρέμα

• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 100 γρ τυρί κρέμα
• 40 γρ άχνη
• 1 βανίλια

Για τη σος φράουλας

• 300 γρ φράουλες
• 200 γρ ζάχαρη (1/2 κούπα)
• 1 κουταλιά πηκτίνη

Εκτέλεση

Βήμα 1ο: Φτιάχνουμε τη σαντυγί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα, και την άχνη μέχρι να γίνει μαρέγκα, στο τέλος προσθέτουμε και τη βανίλια.

Βήμα 2ο: Ετοιμάζουμε τη σος φράουλας. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4'-5' μόνο και στραγγίζουμε ώστε να πάρουμε τα κομματάκια πριν λιώσουν.

Το σιρόπι που μένει το βάζουμε να βράσει με λίγη πηκτίνη και βάζουμε μια ποσότητα από αυτό στα κομματάκια φράουλας.

Το υπόλοιπο το χρησιμοποιούμε σαν σιρόπι σε παγωτό, γιαούρτι κλπ.

Βήμα 3ο: Παρασκευή μπεζέδων. Αν θέλουμε μπορούμε να πάρουμε έτοιμους μπεζέδες από ζαχαροπλαστείο. Ή να τους φτιάξουμε μόνες μας! Και θα χρειαστούμε μόνο: 2 ασπράδια, 1 πρέζα αλάτι, 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 60 γρ. ζάχαρη άχνη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.

Για να φτιάξουμε τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος του να είναι πεντακάθαρος.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε σε 3 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί, για περίπου 5 λεπτά.

Στήσιμο

Σε μια πιατέλα ή ατομικό μπολ σπάμε μερικούς μπεζέδες για βάση. Πάνω βάζουμε μερικές κουταλιές από την κρέμα σαντιγί που φτιάξαμε.

Τέλος, περιχύνουμε το γλυκό με τη σος φράουλας και γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου.

Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε το γλυκό σαν τούρτα.

Αυτό προϋποθέτει να κάνουμε 2 μαρέγκες μεγάλες στρόγγυλες και να τις ψήνουμε για περισσότερη ώρα βέβαια απ΄ ότι τους μικρούς μπεζέδες.

Βάζουμε το ένα στρόγγυλο κομμάτι σε μια πιατέλα, από πάνω βάζουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα σαντιγί.

Πάνω βάζουμε το άλλο στρόγγυλο κομμάτι μπεζέ.

Πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα σαντιγή και τέλος τη σος φράουλας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved