Τι να μαγειρέψω σήμερα: Εύκολα γιουβαρλάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Πώς θα φτιάξεις μια πεντανόστιμη συνταγή για γιουβαρλάκια για όλη την οικογένεια. 

Μαρία Στρούβαλη
Τι να μαγειρέψω σήμερα: Εύκολα γιουβαρλάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους
Bigstock

Αν ψάχνεις για ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό φαγητό που να αγαπούν τα παιδιά, τα γιουβαρλάκια είναι η ιδανική επιλογή. Αυτή η παραδοσιακή ελληνική σούπα με κεφτεδάκια είναι πλούσια σε γεύση, γεμάτη θρεπτικά συστατικά και απόλυτα μαμαδίστικη! Είναι ένα από εκείνα τα φαγητά που φέρνουν αναμνήσεις, ζεσταίνουν την καρδιά και γεμίζουν το τραπέζι με χαμόγελα.

Γιουβαρλάκια α λα Τζόναθαν που θα λατρέψουν τα παιδιά

Υλικά

Για να ετοιμάσεις τα πιο λαχταριστά γιουβαρλάκια, θα χρειαστείς:

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 100γρ ρύζι για ριζότο
  • 1 αυγό
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κλωνάρι σέλερι, 2 καρότα, 2 ντομάτες
  • 200γρ πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράσε 1½ λίτρο αλατισμένο νερό.
  2. Πρόσθεσε ένα κρεμμύδι, το σέλερι, τα καρότα και τις ντομάτες και άφησέ τα να βράσουν για να φτιάξεις τη βάση της σούπας.
  3. Ψιλόκοψε το δεύτερο κρεμμύδι. Σε μεγάλο μπολ βάλε τον κιμά, το ρύζι, το αυγό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και ζύμωσε καλά.
  4. Πλάσε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και πασπάλισέ τα ελαφρά με αλεύρι.
  5. Βγάλε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και άφησέ τα στην άκρη.
  6. Ρίξε τον πελτέ ντομάτας και το ελαιόλαδο στο ζουμί και στη συνέχεια βάλε μέσα προσεκτικά τα γιουβαρλάκια.
  7. Βράσε για 30 λεπτά, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί ώστε να καλύπτονται τα κεφτεδάκια .

Μπορείς να ξαναπροσθέσεις τα λαχανικά στη σούπα πριν το σερβίρισμα για extra χρώμα και θρεπτική αξία.

Συνταγή για σούπα γιουβαρλάκια με πατάτες και καρότα

Γιατί oι μαμάδες το προτιμούν

Τα γιουβαρλάκια είναι:

  • Θρεπτικά (περιέχουν λαχανικά, ρύζι και άπαχο κρέας)
  • Ζεστά, ειδικά σε κρύες ή κουραστικές μέρες
  • Αγαπημένα από τα παιδιά
  • Ιδανικά για να μαγειρεύεις μεγάλη ποσότητα και να καταψύχεις

Από το κυριακάτικο τραπέζι μέχρι το βραδινό της εβδομάδας, τα γιουβαρλάκια φέρνουν τη θαλπωρή της μαμάς σε κάθε κουταλιά.

Δοκίμασέ τα και θα γίνουν κι εσένα αγαπημένο σου φαγητό!

Πηγή: realgreekrecipes

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved