Σπανακόρυζο της μαμάς: Η απόλυτη συνταγή για ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα
Πώς να φτιάξετε το σπανακόρυζο της μαμάς; Ένα γεύμα πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Το σπανακόρυζο της μαμάς αποτελεί ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα και την γεύση με την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφική αξία . Αν ψάχνετε για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα, αυτό είναι το απόλυτο comfort food που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας, ειδικά σε μέρες νηστείας. Το λεμόνι και η φέτα του δίνουν την τελική πινελιά, απογειώνοντας τη γεύση!
10+1 ιδέες για νηστίσιμα snacks για την περίοδο της Σαρακοστής
Υλικά:
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι χοντρό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια κατεψυγμένο/ φρέσκο σπανάκι
- 2 3/4 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό λαχανικών)
Νηστίσιμες κροκέτες με σπανάκι - Νόστιμες και τραγανές
Για το σερβίρισμα:
- Χυμός από 3 λεμόνια
- 3/4 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
- 1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
- 1 δόση ελαιόλαδο

Σπανάκι, καρότο, πιπεριές και άλλα λαχανικά που βοηθούν στο αδυνάτισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί πλήρως με λάδι και να αρχίσει να τσιτσιρίζει.
- Ρίξτε το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρετε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τον άνηθο, τον δυόσμο, το σπανάκι και το νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να σιγοβράσει.
- Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και μαγειρέψτε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Ανακατέψτε καλά, αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά και δοκιμάστε το αλάτι.
- Σερβίρετε σε μπολ, ρίχνοντας πάνω φρέσκο χυμό λεμονιού, φέτα, μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο.
Το αποτέλεσμα; Ένα ζεστό, γευστικό και αρωματικό πιάτο που ταιριάζει τέλεια τόσο ως κυρίως γεύμα όσο και ως συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι. Ετοιμάστε το και απολαύστε τη μαγεία της ελληνικής κουζίνας!
Πηγή: allrecipes