Σπανακόρυζο της μαμάς: Η απόλυτη συνταγή για ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα

Πώς να φτιάξετε το σπανακόρυζο της μαμάς; Ένα γεύμα πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Σπανακόρυζο της μαμάς: Η απόλυτη συνταγή για ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα
Bigstock

Το σπανακόρυζο της μαμάς αποτελεί ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα και την γεύση με την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφική αξία . Αν ψάχνετε για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα, αυτό είναι το απόλυτο comfort food που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας, ειδικά σε μέρες νηστείας. Το λεμόνι και η φέτα του δίνουν την τελική πινελιά, απογειώνοντας τη γεύση!

10+1 ιδέες για νηστίσιμα snacks για την περίοδο της Σαρακοστής

Υλικά:

  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι χοντρό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια κατεψυγμένο/ φρέσκο σπανάκι
  • 2 3/4 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό λαχανικών)

Νηστίσιμες κροκέτες με σπανάκι - Νόστιμες και τραγανές

Για το σερβίρισμα:

  • Χυμός από 3 λεμόνια
  • 3/4 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1 δόση ελαιόλαδο
spanakorizo.jpg

Σπανάκι, καρότο, πιπεριές και άλλα λαχανικά που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί πλήρως με λάδι και να αρχίσει να τσιτσιρίζει.
  2. Ρίξτε το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρετε για 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε τον άνηθο, τον δυόσμο, το σπανάκι και το νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να σιγοβράσει.
  4. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και μαγειρέψτε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  5. Ανακατέψτε καλά, αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά και δοκιμάστε το αλάτι.
  6. Σερβίρετε σε μπολ, ρίχνοντας πάνω φρέσκο χυμό λεμονιού, φέτα, μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο.

Το αποτέλεσμα; Ένα ζεστό, γευστικό και αρωματικό πιάτο που ταιριάζει τέλεια τόσο ως κυρίως γεύμα όσο και ως συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι. Ετοιμάστε το και απολαύστε τη μαγεία της ελληνικής κουζίνας!

Πηγή: allrecipes

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved