Κις λορέν με σπανάκι και μανιτάρια

Συνταγή για την αγαπημένη γαλλική τάρτα με σπιτική ζύμη, σπανάκι και μανιτάρια.

Κις λορέν με σπανάκι και μανιτάρια

Η διάσημη γαλλική τάρτα Quiche lorraine σε μια εκδοχή με γέμιση από σπανάκι και μανιτάρια. Με χειροποίητη τραγανή ζύμη και πλούσια κρεμώδη γέμιση!

Υλικά

Για τη βάση

  • 230 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
  • 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 20 γρ. νερό
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. μανιτάρια champignon
  • 250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. λάδι τρούφας, λευκής
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved