Σπανάκι, καρότο, πιπεριές και άλλα λαχανικά που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Ποια είναι τα καλύτερα λαχανικά για την απώλεια βάρους, σύμφωνα με έναν ειδικό;

Σπανάκι, καρότο, πιπεριές και άλλα λαχανικά που βοηθούν στο αδυνάτισμα
Bigstock

Η ισορροπημένη διατροφή είναι καλύτερος «σύμμαχος» για να διατηρήσετε ένα υγιές σωματικό βάρος. Τα λαχανικά δεν μπορούν να λείπουν από ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και πολλά από αυτά έχουν λίγες θερμίδες και ταυτόχρονα υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες.

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, σύμφωνα με το health.com, αξίζει να εντάξετε τα παρακάτω λαχανικά στη διατροφή σας.

Σπαράγγια

Ένα φλιτζάνι σπαράγγια έχει 3,6 γραμμάρια φυτικές ίνες και μόλις 40 θερμίδες. Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού. Μπορείτε να φάτε τα σπαράγγια μαγειρεμένα ή και ωμά.

Σπανάκι

Το σπανάκι έχει 91% περιεκτικότητα σε νερό. Έχει λίγες θερμίδες και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Τρία φλιτζάνια σπανάκι έχουν 2 γραμμάρια φυτικές ίνες, 2,5 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 20 θερμίδες.

Κουνουπίδι

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο κουνουπίδι έχει περίπου 2 γραμμάρια πρωτεΐνη, 2,9 γραμμάρια φυτικές ίνες και το 61% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας σε βιταμίνη C και μόλις 20 θερμίδες. Θεωρείται ένα από τα πιο ωφέλιμα και θρεπτικά λαχανικά με πολλά οφέλη για την υγεία όπως την ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας.

Καρότο

Τα καρότα έχουν φυσικά σάκχαρα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό γλυκαντικό σε συνταγές για σνακ και φαγητά. Έρευνα του 2021 έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση καρότων μπορεί να μειώσει τα ποσοστά παχυσαρκίας και τον δείκτη μάζας σώματος. Επιπλέον, τα καρότα έχουν αντιοξειδωτικά που μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο.

Πιπεριές

Οι πιπεριές είναι επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά. Έχουν, επίσης, λίγες θερμίδες και μπορείτε να τα εντάξετε σε υγιεινά σνακ και φαγητά.

Παντζάρια

Τα παντζάρια είναι μια εξαιρετική πηγή διατροφικών νιτρικών αλάτων, τα οποία μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου στο σώμα. Το μονοξείδιο του αζώτου χαλαρώνει και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, βοηθώντας στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης.

Η ενίσχυση του μονοξειδίου του αζώτου αυξάνει επίσης την παροχή οξυγόνου και άλλων θρεπτικών συστατικών στους μύες κατά τη διάρκεια της άσκησης βελτιώνοντας έτσι την απόδοση.

Τα παντζάρια περιέχουν, επιπλέον, ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται βεταλαΐνες, τα οποία μπορεί να προστατεύουν από την παχυσαρκία, τις καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο και άλλες χρόνιες ασθένειες.

undefined

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα ακόμα λαχανικό πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και με χαμηλή θερμιδική αξία. Ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών και περιέχει φυτοχημικά που μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα και ενισχύουν την υγεία της καρδιάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved