Μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι: Τρία εξαιρετικά ωφέλιμα λαχανικά για τα παιδιά

Το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το σπανάκι περιέχουν θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα  για την ανάπτυξη των μικρών παιδιών.

Μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι: Τρία εξαιρετικά ωφέλιμα λαχανικά για τα παιδιά

Το μπρόκολο, το σπανάκι και το κουνουπίδι έχουν οφέλη σημαντικά για τα παιδιά. 

Bigstock

Η κατανάλωση λαχανικών από την μικρή ακόμα ηλικία των παιδιών βοηθά στην εδραίωση μία ισορροπημένης διατροφής για αυτό και εντάσσονται στο διαιτολόγιο των παιδιών από τη βρεφική τους ακόμα ηλικία, όταν τα παιδιά ξεκινούν τις στερεές τροφές. Το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το σπανάκι είναι από τα πιο θρεπτικά συστατικά, ωστόσο πολλά παιδιά δεν τα τρώνε με ευκολία λόγω της έντονης μυρωδιάς και γεύσης τους.

Γιατί πρέπει να εντάξετε το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το σπανάκι στη διατροφή των παιδιών;

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα βιοενεργά συστατικά που δεν υπάρχουν σε τροφές ζωικής προέλευσης. Το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το σπανάκι είναι από τα λαχανικά με την υψηλότερη διατροφική αξία και παρακάτω μπορείτε να δείτε τα οφέλη του καθενός.

Μπρόκολο. Η περιεκτικότητά του σε νερό φτάνει το 90%. Ωστόσο, το υπόλοιπο 10% αποτελείται από θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών. Είναι πηγή φυτικών ινών που είναι απαραίτητες για την κινητικότητα του εντέρου και επιπλέον περιέχει το 80 με 100 mg βιταμίνη C. Το μπρόκολο περιέχει επίσης φολικό οξύ σε ποσότητα που αντιστοιχεί στο 15-20% των αναγκών ενός παιδιού ηλικίας 1 μέχρι 8 ετών.

mprokolo.jpg

Tέλος, σύμφωνα με άρθρο στο Foods and Science Reports, το μπρόκολο είναι μια εξαιρετική πηγή φυτοχημικών ουσιών, όπως γλυκοζινολικά, φαινολικά και άλλα βιοδραστικά, τα οποία έχουν θετικά αποτελέσματα στην υγεία.

Τip: Μαγειρέψτε το για λίγη ώρα και σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην χάσει τα θρεπτικά συστατικά του.

Κουνουπίδι. Τα 100 γραμμάρια περιέχουν 67 mg βιταμίνης C, 92 gr νερό, 2 gr αδιάλυτες φυτικές ίνες και 70 mg φολικό οξύ. Χαρακτηριστική είναι η έντονη γεύση και μυρωδιά του, ειδικά μετά το μαγείρεμα.

Η τακτική κατανάλωσή του έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού, την πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και την ενυδάτωση του οργανισμού.

Στα μωρά μπορεί να προκαλέσει αέρια για αυτό καλό είναι να του δίνετε μόνο μικρές ποσότητες.

Σπανάκι. Το σπανάκι είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε σίδηρο, το οποίο ωστόσο δεν απορροφάται ολόκληρο από τον οργανισμό. Επίσης, περιέχει κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και άλλα συστατικά που ωφελούν την ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού, όπως βιταμίνες Α, C και Κ, καρετονοειδή και φαινολικές ενώσεις.

Με πληροφορίες από youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved