Εύκολη πατατόπιτα χωρίς φύλλο που θα ενθουσιάσει τα παιδιά

Bigstock

Αν θέλετε να φτιάξετε μια χορταστική πίτα, η πατατόπιτα είναι αυτό που ζητάτε.

Οι πίτες συχνά σας βγάζουν από τη δύσκολη θέση του τι να μαγειρέψετε σήμερα. Υπάρχουν πολλές και εύκολες συνταγές, που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα για ένα χορταστικό βραδινό αλλά και για σνακ των παιδιών στο σχολείο ή το γραφείο.

4 διαφορετικές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με 2 πατάτες και μερικά ακόμη υλικά

Πατάτες οφέλη

Οι πατάτες, που πολλοί τις αποφεύγουν για τους υδατάνθρακες, είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, παρέχοντας απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.

Ενδεικτικά, μια μεσαίου μεγέθους βραστή πατάτα (περίπου 150 γραμμάρια) περιέχει περίπου 110 θερμίδες.

Οι πατάτες αποτελούνται κυρίως από υδατάνθρακες (περίπου 26 γραμμάρια), με μικρή ποσότητα πρωτεΐνης (περίπου 2 γραμμάρια) και σχεδόν καθόλου λίπος ενώ μια μέτρια πατάτα προσφέρει περίπου 2 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της πέψης και να προάγουν τον κορεσμό.

Αφράτη πατατόπιτα με σπιτική ζύμη - Δεν έχετε δοκιμάσει νοστιμότερη

Συνταγή για πατατόπιτα με τυρί

Σήμερα λοιπόν σας έχουμε μια εύκολη συνταγή για πατατόπιτα με τυρί. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα ακόλουθα:

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες & κομμένες σε κύβους
  • 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κλωναράκια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
  • 8 κλωναράκια θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • αλάτι & μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

  • Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι. Ρίξτε τις πατάτες και αφήστε τις για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα τηγάνι, προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο.Μόλις λιώσε, σβήστε αποσύρετε το τηγάνι από την κουζίνα.
  • Προσθέστε τα μυρωδικά και το μοσχοκάρυδο στο βούτυρο ανακατεύοντας απαλά.
  • Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε ένα μπολ και προσθέστε το μείγμα σκόρδου και μπαχαρικών.
  • Αλατοπιπερώστε, προσθέστε το γάλα και ένα φλιτζάνι τριμμένο τυρί και μετά πολτοποιείστε μέχρι να έχετε την υφή που θέλετε (μπορεί να είναι κρεμώδη ή να περιέχει κομμάτια πατάτας).
  • Αλείψτε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και ρίξτε το μείγμα πατάτας.
  • Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.
  • Αφήστε την πίτα να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την κόψετε.

Καλή σας όρεξη.

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved