Αφράτη πατατόπιτα με σπιτική ζύμη - Δεν έχετε δοκιμάσει νοστιμότερη

Με κάποιες παραλλαγές μπορεί να γίνει και νηστίσιμη.

Αφράτη πατατόπιτα με σπιτική ζύμη - Δεν έχετε δοκιμάσει νοστιμότερη

Οι πίτες δεν είναι μόνο χορταστικές αλλά αποτελούν και μια καλή λύση για φαγητό όταν έχετε εξαντλήσει όλες τις ιδέες. Με έτοιμο ή όχι φύλλο, φτιάχνετε μια γρήγορη γέμιση και σε λίγη ώρα έχετε έτοιμη μια ζεστή και τραγανή πίτα για όλη την οικογένεια. Ακόμα κι αν περισσέψουν μερικά κομμάτια τρώγονται το απόγευμα ή το βράδυ, σκέτα, με σαλάτα, με γιαούρτι, με ότι σας αρέσει.

Η πατατόπιτα που σας προτείνουμε σήμερα είναι ιδιαίτερη. Δεν έχει το κλασσικό φύλλο και θυμίζει πίτσα λόγω της ζύμης της. Είναι πραγματικά τόσο νόστιμη και αφράτη που θα γίνει από τις αγαπημένες σας. Για όσους νηστεύουν μπορούν να αφαιρέσουν το τυρί ( εκτός αν επιλέξουν νηστίσιμο) και το αυγό.

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (20 γραμμάρια)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά (10 γραμμάρια)
  • 1,5 φλιτζάνια ζεστό γάλα (300 ml)
  • 1 αυγό
  • 50 γραμμάρια λιωμένου βουτύρου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (8 γραμμάρια)
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι (600 γραμμάρια)

Για τη γέμιση

  • 2 πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι (20 ml)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι, δυόσμο και αλάτι
  • 50 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ

Για την επάλειψη

  • 1 κρόκος αυγού
  • Κόκκινο σουσάμι, λευκό σουσάμι και μαύρος σπόρος
  • 1 πρέζα μαϊντανό

Δείτε πώς θα φτιάξετε αυτή την λαχταριστή πατατόπιτα στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved