Οι πατάτες θα γίνουν πιο τραγανές αν τις ψήσετε με ένα απλό συστατικό
Αν οι ψητές πατάτες σας βγαίνουν από το φούρνο μαλακές και καθόλου τραγανές, τότε μπορεί να τις μαγειρεύετε λάθος, καθώς χρειάζεστε ένα απλό συστατικό για να τις κάνετε τραγανές και λαχταριστές.
Τίποτα δεν είναι πιο νόστιμο από ένα ταψί με πατάτες λαδορίγανη μαγειρεμένες στην εντέλεια, και υπάρχει ένας απλός τρόπος για να τις κάνετε ακόμα πιο νόστιμες.
Το κλειδί για να γίνουν οι ψητές πατάτες τραγανές και χρυσαφένιες είναι να τις αλείψετε με λάδι, καθώς βοηθάει την εξωτερική κρούστα να σφραγιστεί γρήγορα και να ροδίσει κατά το μαγείρεμα, ώστε να αποκτήσουν οι ψητές πατάτες τη νόστιμη υφή τους.

Η Joanne Gallagher, μαγείρισσα, μοιράστηκε ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το σωστό λάδι που δεν θα καεί ή θα καπνίσει όταν ψήνετε σε υψηλή θερμοκρασία. «Το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε το φαγητό σας πρέπει να είναι πολύ καλό. Δεδομένου ότι ψήνουμε τις πατάτες μας σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία, μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα λάδι υψηλής θερμοκρασίας. Το λάδι αβοκάντο είναι το αγαπημένο μου για αυτή τη συνταγή».
Ζουμερό κοτόπουλο λεμονάτο με baby πατάτες και ελιές στη χύτρα ταχύτητας
Το λάδι αβοκάντο θα βοηθήσει τις ψητές πατάτες θα γίνουν όμορφα τραγανές χωρίς να καούν.
Αυτό το λάδι έχει επίσης μια ήπια αλλά βουτυράτη γεύση που συμπληρώνει τις ψητές πατάτες χωρίς να καταστρέφει τη φυσική τους γεύση.
Ωστόσο, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λάδι αβοκάντο, τότε απλά χρησιμοποιήστε ένα λάδι ή ζωικό λίπος που έχει υψηλό σημείο καπνισμού (θερμοκρασία στην οποία αρχίζει να αποικοδομείται και να απελευθερώνει βλαβερές ελεύθερες ρίζες) και οι πατάτες σας θα βγουν από το φούρνο πιο τραγανές και καλύτερες.

Αξίζει να γνωρίζετε ότι:
- Το λάδι αβοκάντο έχει σημείο καπνισμού 271 βαθμούς Κελσίου (το υψηλότερο)
- Το ελαφρύ ελαιόλαδο έχει σημείο καπνισμού περίπου 243 βαθμούς Κελσίου
- Το λάδι καρύδας έχει σημείο καπνισμού 232 βαθμούς Κελσίου
- Το σησαμέλαιο έχει σημείο καπνισμού 177 βαθμούς Κελσίου
Τα φυτικά έλαια, το ηλιέλαιο και το ελαφρύ ελαιόλαδο όπως θα παρατηρήσατε παραπάνω, έχουν επίσης υψηλό σημείο καπνισμού, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λίπος πάπιας, χήνας ή λίπος βοδινού κρέατος.
Μετατρέψτε τις πατάτες τηγανητές σε νόστιμη πίτσα στο ξυλάκι
Πώς να φτιάξετε πιο τραγανές ψητές πατάτες

Θα χρειαστείτε:
- 600 γραμμάρια πατάτες
- 20 ml λάδι αβοκάντο (ή άλλο λάδι ή ζωικό λίπος της επιλογής σας)
- Μισό κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1-2 σκελίδες σκόδρο
- Αλάτι και πιπέρι
- Βότανα όπως ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, θυμάρι ή ρίγανη
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια στρώστε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε.
- Κόψτε τις πατάτες έτσι ώστε να έχουν όλες το ίδιο μέγεθος (κυδωνάτες ή κύβους).
- Βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ μαζί με το λάδι, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά με τα χέρια και έπειτα ρίξτε τις στο ταψί.
- Μαγειρέψτε τις πατάτες για 25 έως 35 λεπτά.
- Τσεκάρετε στα 20 λεπτά και με τη βοήθεια σπάτουλας, αναποδογυρίστε τις.
- Μόλις οι ψητές πατάτες είναι έτοιμες, ρίξτε μερικά φρέσκα μυρωδικά από πάνω για να τους δώσετε έξτρα γεύση και στίψτε χυμό από μισό λεμόνι.
- Οι πατάτες σας θα είναι χρυσαφένιες και πάνω από όλα, σούπερ τραγανές.
με πληροφορίες από το express.co.uk