Μυρτώ Αλικάκη: Μαγείρεψε λαχανόρυζο με πάπρικα κι αυτή είναι η συνταγή

Ακόμα μια εύκολη και νόστιμη συνταγή από την γνωστή ηθοποιό.

Μετά από μια περίοδο …ανάπαυλας η Μυρτώ Αλικάκη δημοσίευσε ξανά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram συνταγές φαγητών που μαγειρεύει σπίτι της.

Οι followers της γνωρίζουν τις μαγειρικές της ικανότητες αφού στο παρελθόν ανέβαζε αρκετά συχνά συνταγές που στην πλειοψηφία τους ήταν εύκολες, νόστιμες και λίγο διαφορετικές.

Kατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν είχε δημοσιεύσει κάποια συνταγή της, καθώς βρισκόταν και σε περιοδεία, τώρα όμως που επέστρεψε στη ...βάση της θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους ακόμα μία συνταγή της. Αυτή για λαχανόρυζο με σαφράν και πάπρικα. Τώρα που φθινοπώριασε το συγκεκριμένο φαγητό είναι ιδανικό.

Τι θα χρειαστείτε

Υλικά

  • Μισό λάχανο
  • Ελαιόλαδο
  • Μια σκελίδα σκόρδο
  • Ένα κρεμμύδι
  • Σαφράν
  • Πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μία κούπα ρύζι
  • Έναν κύβο λαχανικών ( προαιρετικά)
  • Δύο κούπες ζεστό νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε μισό λάχανο σε μεγάλα κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους. Πασπαλίζουμε με σαφράν, πάπρικα , αλάτι, πιπέρι.

Μετά από λίγο ρίχνουμε μέσα και το λάχανο και το τσιγαρίζουμε κι αυτό προσθέτοντας λίγο σαφράν και παπρικα . Ρίχνουμε μέσα μία κούπα ρύζι και δυο κούπες βραστό νερό και αν θελουμε κι έναν κύβο λαχανικών .

Κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι. Δοκιμάζουμε το ρύζι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό βραστό ακόμα.

Αν πάλι έχετε διάθεση για ρύζι, η ταλαντούχα ηθοποιός το μαγείρεψε με λαχανικά και ως διαδικασία είναι πανεύκολη.

« Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνετε ότι λαχανικά σας αρέσουν! Εγώ έβαλα πράσο, φινόκιο, αρακά, κόκκινη πιπεριά, κολοκύθι, και λάχανο.

Τα σοτάρουμε Με αλάτι, πιπέρι, και σαφράν ! Παράλληλα βράζετε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης ( εγώ μέσα στο νερό βάζω λίγο αλάτι μία κουταλιά λάδι και έριξα και σαφράν. )

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με τα λαχανικά και ανακατεύετε !

Έτοιμο! Και light !»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved