Έχετε πολλά μήλα; Σας προτείνουμε δέκα συνταγές για γλυκά και όχι μόνο

Νοστιμότατες συνταγές για όλη την οικογένεια.

Τα μήλα είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση μήλων μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία.‘Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και διάφορα αντιοξειδωτικά.

Συνήθως τρώγονται ωμά, ενώ χρησιμοποιούνται σε συνταγές γλυκών, φαγητών και χυμών.

Μήλα: Διατροφική αξία

Τα μήλα αποτελούνται κυρίως από υδατάνθρακες και νερό. Είναι πλούσια σε απλά σάκχαρα, όπως φρουκτόζη, σακχαρόζη και γλυκόζη.Παρά την υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και σάκχαρα, ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) είναι χαμηλός, κυμαινόμενος από 29–44. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες μετριάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και προάγουν την υγεία του εντέρου.

Ένα μήλο μεσαίου μεγέθους (100 γραμμάρια) έχει:

  • Θερμίδες: 52
  • Νερό: 86%
  • Πρωτεΐνη: 0,3 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 13,8 γραμμάρια
  • Ζάχαρη: 10,4 γραμμάρια
  • Ίνες: 2,4 γραμμάρια
  • Λίπος: 0,2 γραμμάρια

Βιταμίνες

Τα μήλα διαθέτουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, αν και όχι σε μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο, αποτελούν μια καλή πηγή βιταμίνης C.

  • Βιταμίνη C: Αυτή η βιταμίνη είναι ένα κοινό αντιοξειδωτικό στα φρούτα. Αποτελεί ένα βασικό διατροφικό θρεπτικό συστατικό που έχει πολλές σημαντικές λειτουργίες στο σώμα σας .
  • Κάλιο: Το κύριο μέταλλο στα μήλα, το κάλιο μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς όταν καταναλώνεται σε υψηλές ποσότητες.

Αν λοιπόν σας αρέσουν τα μήλα, κι όχι μόνο σκέτα, στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε δέκα συνταγές για γλυκά και όχι μόνο με κύριο συστατικό το αγαπημένο σας φρούτο.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved