Μήλα στη διατροφή της εγκύου: Έξι σημαντικά οφέλη

Ποια τα οφέλη του μήλου για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο;

Μήλα στη διατροφή της εγκύου: Έξι σημαντικά οφέλη

Τα μήλα είναι από τα αγαπημένα φρούτα του χειμώνα και έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαία η γνωστή λαϊκή ρήση: "Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα".

Τα μήλα θεωρούνται από τα πιο πολύτιμα φρούτα και την περίοδο της εγκυμοσύνης καθώς περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικού που ευεργετούν την υγεία και τον οργανισμό, ενώ έρευνες έχουν δείξει ωφελούν και την εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου. Ας δούμε τα οφέλη που έχουν τα μήλα παρακάτω αναλυτικά:

Περιέχουν ασβέστιο
Η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου είναι απαραίτητη κατά την εγκυμοσύνη καθώς συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη των οστών του μωρού. Τα μήλα είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας.

Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα
Τα μήλα όπως και όλα τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και βοηθούν στη διαδικασία της πέψης.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
Το αγαπημένο αυτό φρούτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και η κατανάλωσή τους βοηθάει στην απόκτηση ενός γερού ανοσοποιητικού και την προστασία του οργανισμού από ιούς και ασθένειες.

Προλαμβάνουν το άσθμα
Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μήλων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προστατεύσει το παιδί από την εμφάνιση άσθματος αργότερα, κατά την παιδική του ηλικία.

Έχουν αντι-αναιμικές ιδιότητες
Τα μήλα είναι πλούσια σε σίδηρο, ένα θρεπτικό συστατικό πολύ σημαντικό για την έγκυο και το έμβρυο. Η μη επαρκής πρόσληψη σιδήρου πιθανόν να οδηγήσει σε αναιμία, η οποία έχει συσχετιστεί με το χαμηλό βάρος γέννησης του μωρού ή ακόμα και τον πρόωρο τοκετό.

Είναι ιδανικά για αποτοξίνωση
Τα μήλα είναι γνωστό ότι βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού από τον μόλυβδο και τον υδράργυρο, πράγμα πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πηγή: merrionfetalhealth.ie

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved