Συνταγές για να φάνε τα παιδιά τα μήλα ευχάριστα (vid)

Τρώνε τα παιδιά σας μήλα ή όχι; Αν όχι, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε τις παρακάτω συνταγές.

Συνταγές για να φάνε τα παιδιά τα μήλα ευχάριστα (vid)

Τα μήλα είναι από τα πιο θρεπτικά φρούτα, με οφέλη επιστημονικά αποδεδειγμένα.

Ένα μέτριο μήλο αξίζει να γνωρίζετε ότι έχει περίπου 95 θερμίδες και ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό 4 γραμμάρια φυτικές ίνες και 25% γραμμάρια υδατάνθρακες. Δίνει 14% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C, καλύπτει 6% των ημερήσιων αναγκών σε κάλιο και 5% σε βιταμίνη Κ και 2 - 4% των αναγκών σε μαγγάνιο, χαλκό και βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2 και Β6.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό κάνουν τα μήλα χορταστικά, άρα κατάλληλα για ένα παιδί που έχει λιγούρες και ζητάει διαρκώς απογευματινό σνακ.

Όχι μόνο για απογευματινό

Αν θέλετε τα παιδιά σας να είναι χορτάτα και γεμάτα ενέργεια το πρωί στο σχολείο, μπορείτε να εντάξετε στο πρωινό του μερικές φέτες μήλου.

sintages me mila gia paidia 2

Έρευνα στο παρελθόν έχει δείξει ότι, όσοι ξεκινούσαν το γεύμα τους με φέτες μήλου έτρωγαν κατά μέσο όρο 200 λιγότερες θερμίδες από όσους δεν άρχισαν με μήλο. Άλλη μελέτη σε 50 υπέρβαρες γυναίκες, έδειξε ότι εκείνες που έτρωγαν μήλα έχασαν κατά μέσο όρο 1 κιλό σε 10 εβδομάδες και έτρωγαν λιγότερες θερμίδες συνολικά, σε σύγκριση με εκείνες που κατανάλωναν μπισκότα με παρόμοιες θερμίδες.

Να τρώμε τα μήλα με τη φλούδα ή όχι;

Καλό είναι να τα τρώμε με τη φλούδα - αφού βεβαίως τα πλύνουμε πολύ καλά - αφού αυτή περιέχει τις μισές από τις φυτικές ίνες των μήλων.

Τα μήλα έχουν συνδεθεί με μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, αφού περιέχουν πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν, ακόμη, ότι τα μήλα μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη του διαβήτη, να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής υγείας του πεπτικού και του αναπνευστικού συστήματος.

Συνταγές για να καταφέρετε τα παιδιά που δεν τα τρώνε α τα φάνε

Τα μήλα συνήθως δεν είναι στα τοπ αγαπημένα φρούτα των παιδιών. Όμως με τις παρακάτω συνταγές μπορείτε να τα κάνετε να τα λατρέψουν.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved