
Σπιτική συνταγή για Galette με μήλα από τον Άκη Πετρετζίκη
Τόσο λαχταριστή που δεν θα μείνει ψίχουλο.

Τα μήλα αυτή την εποχή είναι εν αφθονία. Ευκαιρία λοιπόν να φτιάξετε μια νόστιμη σπιτική τάρτα με κόκκινα κατά προτίμηση μήλα και τραγανή βουτυρένια ζύμη.
Ιδανική επιλογή για να συνοδέψετε τον απογευματινό σας καφέ.
Για τη ζύμη
• 190 γρ. αλεύρι μαλακό
• 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 πρέζα αλάτι
• 1/2 κ.γ. κανέλα
• 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
• 30 γρ. νερό
Για τη γέμιση
• 2 μήλα κόκκινα
• 50 γρ. ζάχαρη καστανή
• 1 κ.σ. αλεύρι μαλακό
• χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
• 1 κ.γ. κανέλα
• 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
Για το σερβίρισμα
• 100 γρ. dulce de leche
• παγωτό βανίλια
• φύλλα δυόσμου
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.