Σπιτικό παγωτό με γάλα - Το πιο απλό και αγαπημένο παγωτό του καλοκαιριού

Σπιτικό παγωτό με γάλα  - Το πιο απλό και αγαπημένο παγωτό του καλοκαιριού
Bigstock

Απαλό, κρεμώδες παγωτό χωρίς παγωτομηχανή και με μόλις 4 υλικά.

Το σπιτικό παγωτό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά γλυκά αλλά συχνά μοιάζει μπελαλίδικο.

Η σημερινή συνταγή που σου προτείνουμε είναι χωρίς αυγά και χωρίς παγωτομηχανή και με πολύ λιγότερο κόπο.

Είναι τόσο εύκολη που μπορείς να τη φτιάξεις με τα παιδιά (αν είναι λίγο πιο μεγάλα τη φτιάχνουν μόνα τους) καθώς έχει μόνο 4 υλικά ενώ μπορείς να την προσαρμόσεις με άπειρους γευστικούς συνδυασμούς.

Σπιτικό παγωτό μπανάνα χωρίς ζάχαρη - Έτοιμο με μόνο 3 υλικά

Γιατί δεν χρειάζεται να έχεις παγωτομηχανή

Το ζαχαρούχο γάλα παρέχει τη γλυκύτητα, μειώνει το σημείο πήξης και δίνει πλούσια, πυκνή υφή χωρίς να χρειάζεται μαγείρεμα ή μηχανή. Η κρύα κρέμα προσθέτει αέρα που δίνει κρεμώδη, παχιά υφή.

pagoto-sto-sakoulaki.jpg

Παραλλαγές και ιδέες

Κρατώντας την βασική συνταγή που βρήκαμε στο sugarspunrun.com μπορείς να έχεις πολλές διαφορετικές γεύσεις. Για παράδειγμα:

  • Σοκολάτα: πρόσθεσε 2 κ.σ. κακάο με τη βανίλια.
  • Cookies & cream: άλεσε μπισκότα Oreo και ανάμειξέ τα στο τέλος.
  • Φρούτα: ανακάτεψε πουρέ φράουλας ή ψιλοκομμένη μπανάνα πριν το πάγωμα.

Από την κλασική βανίλια στο vegan παγωτό mango: 7 πανεύκολες συνταγές για σπιτικό παγωτό

Βασικά tips

  • Χτυπάς την κρέμα όχι υπερβολικά, αλλιώς γίνεται βούτυρο.
  • Καλύπτεις την επιφάνεια πριν το παγώσεις για λιγότερους κρυστάλλους
  • Αφήνεις το παγωτό 5–10 λεπτά έξω πριν το σερβίρεις. Με αυτό τον τρόπο «μαλακώνει» και παίρνει την ιδανική υφή.

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια (473 ml) παχύρρευστη κρέμα γάλακτος (heavy cream)
  • 1 κουτί ( 400 γραμμάρια ) ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Βήματα

  • Σε μεγάλο μπολ, ρίχνεις το ζαχαρούχο γάλα με τη βανίλια και το αλάτι.
  • Χτυπάς την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να σχηματιστούν μέτριες-σκληρές κορυφές δηλαδή κρατάει το σχήμα όταν σηκώνεις το μίξερ.
  • Ανακατεύεις απαλά την κρέμα με το ζαχαρούχο  ώστε να διατηρηθεί ο αέρας της κρέμας.
  • Βάζεις το μείγμα σε γυάλινο μπολ με αντικολλητικό χαρτί ή σε φόρμα του κέικ και καλύπτεις την επιφάνεια με μεμβράνη για να μη δημιουργηθούν κρυσταλλάκια. 
  • Αφήνεις για 6- 8 ώρες στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει το μείγμα.
  • Το παγωτό είναι έτοιμο. Μπορείς να το σερβίρεις σκέτο, με φρούτα, με ξηρούς καρπούς, με σιρόπι σοκολάτας ή ότι άλλο αρέσει σε σας και τα παιδιά.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved