Κέικ βανίλια-κακάο, το πιο απλό ανάμεικτο κέικ

Μαργαρίτα Νικολάου
Κέικ βανίλια-κακάο, το πιο απλό ανάμεικτο κέικ
Bigstock

Αφράτο κέικ ανάμεικτο με γεύση βανίλια-σοκολάτα.

Σίγουρα όλες οι μαμάδες έχουν παραδοσιακές συνταγές που πάνε από γενιά σε γενιά. Μία από αυτές τις συνταγές είναι και το κέικ με βανίλια σοκολάτα. Αυτό το ανάμεικτο κέικ που όλα τα παιδιά λαχταρούσαμε να φάμε πώς και πώς και περιμέναμε δίπλα από την ποδιά της μαμάς να βουτήξουμε τα δαχτυλάκια μας μέσα στο μπολ, που άφηνε επάνω στον πάγκο του νεροχύτη.

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, αυτό το κέικ είναι συνδεδεμένο με τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Όλοι έχουμε φάει αυτό το ανάμεικτο βανίλια-κακάο κέικ είτε από τα χέρια της μαμάς, είτε από τα χέρια της γιαγιάς, είτε από τα χέρια κάποιας θείας ή γειτόνισσας.

Αυτή η συνταγή πέρασε και στα δικά μου χέρια. Το κλασικό ανάμεικτο κέικ το λάτρευα όταν ήμουν μικρή και συνεχίζω να το λατρεύω. Μάλιστα αρέσει και στην κόρη μου, που πολλές φορές ρωτά αν έχω τα υλικά να το φτιάξουμε στο σπίτι.

Η συνταγή της μαμάς μου για ανάμεικτο κέικ

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μονο του
  • 250 γραμμ. μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 270 γραμμ. γάλα
  • 1 κ.τ.σ. υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανίλιας
  • 6 κ.τ.γ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 6-7 κ.τ.γ. γάλα
  • 370 γραμμ. ζάχαρη

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώστε την φόρμα ή το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε. (βάλτε λίγο αλεύρι ή λίγο κακάο για να κολλήσει στο ταψάκι)
  • Βάλτε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέστε τα αυγά ένα - ένα
  • Χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν - αφρατέψουν.
  • Προσθέστε το αλεύρι σιγά- σιγά και αφού ομογενοποιηθεί ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε καλά.
  • Ρίξτε τη βανίλια και ανακατέψτε.
  • Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, βάλτε το μισό μείγμα μέσα στην φόρμα.
  • Ρίξτε στο μείγμα που έμεινε στον κάδο το κακάο και τις κουταλιές γάλα.
  • Ανακατέψτε με μια μαρίζ ή με το μίξερ.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίξτε στη φόρμα, επάνω από το μείγμα με τη βανίλια.
  • Με ένα μαχαιράκι ή ένα ξυλάκι για σουβλάκια, κάντε σχέδια, μέσα και έξω από το κέικ.
  • Ψήστε για περίπου 1 ώρα.
  • Πριν βγάλετε το κέικ από τον φούρνο βάλτε ένα μαχαιράκι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρό είναι έτοιμο, αν όχι, αφήστε το μερικά λεπτά ακόμη.
  • Προσοχή μην σας αρπάξει.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved