To tip της μαμάς: Τρόποι για να «σώσετε» ένα στεγνό κέικ

Tο κέικ, όσο νόστιμο κι αν είναι, δεν τρώγεται με την ίδια ευχαρίστηση αν έχει παραψηθεί.

To tip της μαμάς: Τρόποι για να «σώσετε» ένα στεγνό κέικ
Bigstock

Αν υπάρχει ένα γλυκό που φτιάχνουν οι περισσότεροι πολύ συχνά, αυτό είναι το κέικ.

Κι ενώ ο βαθμός δυσκολίας είναι ελάχιστος, το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το επιθυμητό καθώς άλλες φορές δεν έχει φουσκώσει ή δεν έχει ψηθεί σωστά κι άλλες απλά έχει στεγνώσει.

Δέκα συμβουλές για να σας πετυχαίνει το κέικ

Στεγνό κέικ

Στην περίπτωση που το κέικ σας παραψήθηκε, υπάρχουν τρόποι να το «σώσετε» ώστε να απολαύσετε και το τελευταίο κομμάτι.

portokali.jpg

Φρέσκος χυμός

Τρυπήστε το κέικ σε διάφορα σημεία και μ’ ένα καλαμάκι ρίξτε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Μπορείτε να τον ανακατέψετε και με λίγο κονιάκ, αν θέλετε.

Φτιάξτε ένα σιρόπι ανακατεύοντας σε μια μικρή κατσαρόλα, ίση ποσότητα ζάχαρης και νερού. Βράζετε μέχρι το υγρό να πήξει. Περιχύνετε το κέικ με το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.

Αν θέλετε ένα διαφορετικό σιρόπι, αναμίξτε 100 ml χυμό λεμονιού, 100 ml χυμό πορτοκαλιού και 80 ml ζάχαρη ( ίσως χρειαστεί και λίγο νερό) κι αφού πήξει το περιχύνετε στο στεγνό κέικ.

marmelada-rodakino-(2).jpg

Μαρμελάδα

Από τους πιο απλούς τρόπους να αποκτήσει το στεγνό κέικ, υγρασία, είναι η μαρμελάδα. Κόβετε το κέικ στη μέση ( σαν να το χωρίζετε σε δύο κομμάτια) και απλώνετε τη μαρμελάδα της αρεσκείας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταχίνι ή φυστικοβούτυρο ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο.

Almond milk

Κρέμα γάλακτος

Έχετε ακόμα μία επιλογή για το παραψημένο κέικ. Την κρέμα γάλακτος. Με ένα πινέλο απλώστε την πάνω από το κέικ μέχρι να απορροφηθεί. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος και με γάλα, σύμφωνα με το thekitchn.com, κατά προτίμηση εβαπορέ ή ζαχαρούχο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved