Τα παιδιά του Δεκεμβρίου είναι καλόβολα, αισιόδοξα και αγαπούν την ανεξαρτησία

Και αυτά δεν είναι τα μόνα κοινά χαρακτηριστικά των παιδιών που έχουν γεννηθεί τον Δεκέμβρη.

Τα παιδιά του Δεκεμβρίου είναι καλόβολα, αισιόδοξα και αγαπούν την ανεξαρτησία
Bigstock

Ο Δεκέμβρης είναι ο πρώτος μήνας του χειμώνα και ο πιο γιορτινός του έτους. Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί αυτόν τον μήνα είναι τα μικρότερα της τάξης, και αγαπούν το γέλιο και την ελευθερία. Αυτά, όμως, δεν είναι τα μόνα τους κοινά χαρακτηριστικά.

Το ζώδιό τους είναι Τοξότης ή Αιγόκερως

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου ανήκουν στο ζώδιο του Τοξότη και είναι περιπετειώδη, αισιόδοξα και ανεξάρτητα. Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 31 είναι Αιγόκεροι. Χαρακτηριστικά τους; Η οργάνωση, η υπευθυνότητα και η ψυχραιμία.

Τυχερές τους πέτρες είναι το ζιργκόν, ο τανζανίτης και το τιρκουάζ

Και οι τρεις έχουν χρώμα στις αποχρώσεις του μπλε, ωστόσο το τιρκουάζ έχει και ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς θεωρείται ότι προσφέρει γούρι, ηρεμία και τύχη.

Τα λουλούδια τους είναι το Γκι και ο Νάρκισσος

Το γκι είναι το λουλούδι των Χριστουγέννων. Το κόκκινο χρώμα του συμβολίζει το αίμα του Χριστού και ως λουλούδι θεωρείται ότι συμβολίζει την αγάπη, την ευημερία και την ειρήνη. Ο νάρκισσος από την άλλη, σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση αντιπροσωπεύει τον πλούτο και την ευμάρεια.

https://www.instagram.com/p/ClnYO2nyr0S

Είναι καλόβολα

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον πρώτο μήνα του χειμώνα είναι καλόβολα, δεν γκρινιάζουν εύκολα και για τους γονείς είναι εύκολο να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Επίσης, σύμφωνα με το TheAtlantic.com, έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά που γεννιούνται τον Δεκέμβρη έχουν λιγότερα ξεσπάσματα στην νηπιακή τους ηλικία, αλλά και μεγαλώνοντας σε σχέση με όσους έχουν γεννηθεί οποιονδήποτε άλλο μήνα του χρόνου. Μάλιστα, ερευνητής στο Semmelweis University στην Βουδαπέστη έκανε μία δική του έρευνα στην οποία συμμετείχαν 366 μαθητές, για να μελετήσει τη συμπεριφορά, την ψυχολογία και το ταπεραμέντο τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα παιδιά που είχαν γεννηθεί τον Δεκέμβρη είχαν πιο καλή διάθεση από ότι άλλα και ήταν πιο ήρεμα.

Αγαπούν την ανεξαρτησία

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Δεκέμβρη εκτιμούν και αγαπούν την ανεξαρτησία τους. Δεν τους αρέσει η καταπίεση, και αγαπούν να έχουν τον χώρο τους και να εκφράζουν τις απόψεις τους.

Δείτε ακόμα περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά των παιδιών που έχουν γεννηθεί τον Δεκέμβρη στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved