Μωρά στο απόλυτο Halloween mood ντύνονται κολοκύθες, νυχτερίδες και όχι μόνο

Μωράκια φορούν τα Halloween κοστούμια τους και είναι πιο γλυκά από ποτέ.  

Μωρά στο απόλυτο Halloween mood ντύνονται κολοκύθες, νυχτερίδες και όχι μόνο
Instagram / bonnierebeccaphoto

Το Halloween γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου και την τιμητική του την περίοδο αυτή έχουν οι μεταμφιέσεις, το σκάλισμα της κολοκύθας, οι τρομακτικές ιστορίες, οι spooky φιγούρες και η παρασκευή ιδιαίτερων γλυκών.

Η λέξη Halloween προέρχεται από τη σκωτσέζικη φράση «All Hallows Eve», η οποία περιγράφει τη νύχτα πριν από την ημέρα των Αγίων Πάντων. Οι πρώτες καταγραφές για τον εορτασμό της ημέρας καταγράφονται γύρω στο 1555 μ.χ., ενώ έχει συσχετιστεί και με την τριήμερη παγανιστική θρησκευτική γιορτή που γιορτάζουν οι Κέλτες για να τιμήσουν τη συγκομιδή και να προετοιμαστούν για το «σκοτεινό μισό του χρόνου».

Η γιορτή του Halloween άρχισε να αποκτά τη σημερινή της μορφή μετά τη δεκαετία του 1930. Σήμερα θεωρείται μία από τις πιο εμπορικές γιορτές και γιορτάζεται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

halloween-kolokuthes.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Bekir Dönmez

Όσο για το έθιμο της κολοκύθας, αντλεί ρίζες από έναν παλιό Ιρλανδικό μύθο, του Τζακ, που ήταν τσιγκούνης και πειραχτήρι. Σύμφωνα με το μύθο, ο Τζακ είχε καλέσει το διάβολο να πιούν ένα ποτό μαζί. Όμως ο Τζακ δεν ήθελε να πληρώσει για το ποτό του και έτσι έπεισε το διάβολο να μεταμορφωθεί σε ένα νόμισμα, ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν για τα ποτά τους. Πράγματι μεταμορφώθηκε ο διάβολος σε νόμισμα, αλλά ο Τζακ αντί να πληρώσει τον έβαλε στην τσέπη του, δίπλα σε ένα σταυρό και έτσι ο διάβολος δεν μπορούσε να πάρει την κανονική του μορφή. Ύστερα από πολλά παρακάλια, ο Τζακ αποφάσισε να τον ελευθερώσει, αρκεί να του έδινε την υπόσχεση ο διάβολος ότι δεν επρόκειτο να τον ενοχλήσει για ένα χρόνο και ούτε θα διεκδικούσε την ψυχή του όταν πέθαινε.

Μωρά στο απόλυτο Halloween mood

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω την τιμητική τους την περίοδο αυτή έχουν οι μεταμφιέσεις. Μεγάλοι και παιδιά γιορτάζουν το Halloween φορώντας κοστούμια φαντασμάτων, τεράτων, μαγισσών και όχι μόνο.

Το Halloween γιορτάζουν με τον τρόπο τους και τα μωρά τα οποία μεταμφιέζονται στα πιο γλυκά τρομακτικά πλασματάκια. Οι γονείς απαθανατίζουν τα στιγμιότυπα και δημοσιευουν στα social media αναμνηστικές φωτογραφίες από το πρώτο Halloween των παιδιών. To hashtag #halloweenbaby έχει πάνω από 311.000 δημοσιεύσεις και στην gallery που ακολουθεί έχουμε συγκεντρώσει κάποιες από αυτές που ξεχωρίσαμε.

Απολαύστε τις!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved