Τι είναι το Halloween και γιατί να το γιορτάσετε

Trick-or-treat;

Τι είναι το Halloween και γιατί να το γιορτάσετε
Halloween banner design with cute ghost boo typography and pumpkins Festive Elements Halloween Bigstock

Το Halloween πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχε στις ζωές μας. Για την ακρίβεια δεν γνωρίζαμε τι γιορτάζουν στο εξωτερικό και γιατί, Οκτώβρη μήνα, μασκαρεύονταν. Εμείς είθισται να γιορτάζουμε τις Απόκριες. Τις τρεις εβδομάδες πριν από την Καθαρά Δευτέρα οπότε και αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή.

Η ιστορία του Halloween

Το Trick-or-treat, τα αποκριάτικα πάρτι, τα κοστούμια, το σκάλισμα κολοκύθας, η αφήγηση τρομακτικών ιστοριών γεμάτες τέρατα και στοιχειωμένα σπίτια—είναι μερικά από όλα όσα συνοδεύουν την περίοδο του Halloween, που γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου. Τι γιορτάζουμε όμως την περίοδο του Halloween; Πριν αρχίσετε τη διακόσμηση, την παρασκευή γλυκών και όλων εκείνων που θα σας βοηθήσουν να διασκεδάσετε αυτόν τον μήνα με τα παιδιά σας, μάθετε μερικά πράγματα για αυτή τη γιορτή και μάθετε την αληθινή ιστορία που κρύβεται από πίσω.

https://www.instagram.com/p/CjTuHEYh0qy

Τι είναι το Halloween;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Halloween είναι μια γιορτή όπου όλοι μεταμφιέζονται, διασκεδάζουν και τρώνε πολλά γλυκά. Ιστορικά, ωστόσο, η γιορτή είχε θρησκευτικό χαρακτήρα και μάλιστα ήταν εξαιρετικά σημαντική για όλους όσους τη γιόρταζαν.

Πότε γιορτάζουμε το Halloween;

Στην Αμερική, το Halloween γιορτάζεται πάντα στις 31 Οκτωβρίου. Μαζί τους το γιορτάζουν επίσης η Σκωτία, η Ιρλανδία και φυσικά ο Καναδάς.

Στην Αγγλία, το Halloween δεν γιορτάζεται καθόλου και στο Μεξικό, οι άνθρωποι γιορτάζουν την Día de los Muertos, την Ημέρα των Νεκρών η οποία λαμβάνει χώρα από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου.

https://www.instagram.com/p/CjUb-dYo-09

Ποια είναι η ιστορία πίσω από το Halloween;

Το Halloween προέρχεται από τις γαελικές και κελτικές τελετουργίες που χρονολογούνται πριν από τουλάχιστον 2.000 χρόνια.

Το γαελικό φεστιβάλ του Samhain πραγματοποιήθηκε παραδοσιακά την 1η Νοεμβρίου, για να σηματοδοτήσει το επίσημο τέλος της περιόδου συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα. Οι εορτασμοί ξεκινούσαν πάντα την προηγούμενη μέρα στις 31 Οκτωβρίου.

Προέρχεται επίσης από την τριήμερη παγανιστική θρησκευτική γιορτή που γιορτάζουν οι Κέλτες γύρω στις 31 Οκτωβρίου για να τιμήσουν τη συγκομιδή και να προετοιμαστούν για το «σκοτεινό μισό του χρόνου».

Η λέξη, Halloween, προέρχεται από τη σκωτσέζικη φράση «All Hallows» Eve, που περιέγραφε απλώς τη νύχτα πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων και οι πρώτες καταγραφές για τη χρήση της λέξης Halloween χρονολογούνται γύρω στο 1555 μ.Χ.

Το Halloween έχει επίσης συνδέεται με τον αρχαίο ρωμαϊκό εορτασμό για την Pomona, τη θεά της συγκομιδής και της αφθονίας.

Το Halloween σήμερα

Τη δεκαετία του 1930 το Halloween άρχισε να έχει την φήμη που έχει και τώρα. Όλοι άρχισαν να μεταμφιέζονται, να το γιορτάζουν και μάλιστα κατά τον 20ο και 21ο αιώνα το Halloween έγινε μία από τις πιο εμπορικές και κερδοφόρες γιορτές.

https://www.instagram.com/p/CjULj9njlvP

Παραδόσεις του Halloween

Πώς γιορτάζεται το Halloween σήμερα; Κοστούμια, πάρτι, παιχνίδια, ζαχαρωτά είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορεί κανείς να γιορτάσει αυτή τη γιορτή. Φυσικά δεν μπορεί να λείπει από όλα αυτά και το σκάλισμα της κολοκύθας. Περίπου το 1895 άρχισε να γίνεται παράδοση το σκάλισμα της κολοκύθας. Όσο για τη διακόσμηση; Συνήθως περιλαμβάνει σκελετούς, φαντάσματα και τρομακτικά φαναράκια.

με πληροφορίες από το rd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved