Halloween σνακ της τελευταίας στιγμής με μανταρίνια

Τα μανταρίνια έχουν την τιμητική τους, το ίδιο και το Halloween.

Halloween σνακ της τελευταίας στιγμής με μανταρίνια
Bigstock

Θέλουν τα παιδιά σας να γιορτάσετε το Halloween αλλά εσείς δεν θέλετε να σκαλίσετε κολοκύθα ή να διακοσμήσετε το σπίτι σας; Τότε μπορείτε να το γιορτάσετε απλά φτιάχνοντας όμορφα halloween σνακ για τα μικρά σας.

Μπορεί εσάς η γιορτή του Halloween να σας φαίνεται «περίεργη» και «ξένη», όμως τα παιδιά την ακούν από τους φίλους τους, βλέπουν επεισόδια με τους αγαπημένους τους ήρωες να γιορτάζουν αυτή τη γιορτή με τις κολοκύθες και θέλουν να γιορτάσουν στο σπίτι και εκείνα με κάποιο τρόπο αυτή την περίεργη γιορτή.

Αν και μέσα από άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει τις τελευταίες εβδομάδες σας έχουμε δείξει αρκετούς τρόπους για να γιορτάσετε αυτή τη γιορτή, σήμερα αποφασίσαμε να σας δείξουμε ίσως τον πιο εύκολο, χρησιμοποιώντας -τι άλλο;- τα αγαπημένα μας μανταρίνια.

Έχουν αρχίσει ήδη τα πρώτα μανταρίνια να κάνουν την εμφάνισή τους στα ράφια και είναι ιδανικά για να φτιάξετε νόστιμα και υγιεινά halloween σνακ για τα παιδιά σας.

Οφέλη μανταρινιών

To μανταρίνι ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών, όπως το πορτοκάλι και το λεμόνι και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μεταξύ άλλων περιέχει βιταμίνη C, κάλιο, φυλλικό οξύ, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6, Β-βιταμίνες και φυσικά φυτικές ίνες.

Τα μανταρίνια ωφελούν το ανοσοποιητικό σύστημα μιας και παρέχουν το 53% της ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη C.

Halloween σνακ με μανταρίνια για παιδιά

Αράχνη από μανταρίνια

Για να φτιάξετε αυτό το σνακ θα χρειαστείτε τρία μανταρίνια και δύο ματάκια ζαχαροπλαστικής.

Καθαρίστε τα μανταρίνια σας, αφήστε τα δύο ολόκληρα και το τρίτο ανοίξτε το και βάλτε τα κομμάτια αριστερά και δεξιά από το ένα ολόκληρο μανταρίνι όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Τέλος βάλτε τα ματάκια ζαχαροπλαστικής (αν δεν έχετε λίγο βούτυρο και μαύρη σοκολάτα, θα κάνουν την ίδια δουλειά).

Μανταρίνια με μπανάνες

Ακόμη ένα εύκολο halloween σνακ για τα μικρά σας είναι τούτο εδώ. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε 3-4 μανταρίνια και 2-3 μπανάνες. Ένα φλιτζανάκι του καφέ, λιωμένη σοκολάτα και 3-4 πράσινα ζαχαρωτά (ζελεδάκια).

Καθαρίστε τα φρούτα και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο. Κόψτε τις μπανάνες στη μέση και στήστε τις όρθιες. Με τη λιωμένη σοκολάτα φτιάξτε ματάκια και στόμα στα φρούτα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Τέλος, κόψτε τα πράσινα ζελεδάκια και τοποθετήστε τα στην κορυφή των μανταρινιών, φτιάχνοντας το κοτσάνι της κολοκύθας.

Κολοκύθες από μανταρίνια

Για να φτιάξετε κολοκύθες μανταρίνια θα χρειαστείτε καθαρισμένα μανταρίνια, κράκερ στικς, ένα φλιτζανάκι του καφέ λιωμένη σοκολάτα και φύλλα από baby σπανάκι.

Καθαρίστε τα μανταρίνια σας, με τη λιωμένη σοκολάτα σχηματίστε στόμα, μάτια και μύτη και τέλος τοποθετήστε στην κορυφή ένα φύλλο σπανάκι και το στικ. Έτοιμες οι κολοκύθες σας.

Έτσι και εσείς θα είστε σίγουρη ότι τα παιδιά σας έχουν φάει το φρούτο της ημέρας και τα παιδιά σας θα πετάξουν από χαρά μιας και θα γιορτάσουν το Halloween.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved