Μωρό και νήπιο στο ίδιο δωμάτιο: Πόσο εύκολο είναι;

Τι συμβαίνει όταν το νήπιο κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με το μωρό.

Μωρό και νήπιο στο ίδιο δωμάτιο: Πόσο εύκολο είναι;
Bigstock

Είναι σύνηθες τα αδέλφια να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, ειδικά όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Το πιο κοινό πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το θέμα του ύπνου. Ένα μωρό και δη νεογέννητο, δεν έχει σταθερό πρόγραμμα ύπνου ενώ ξυπνά το βράδυ για να φάει επηρεάζοντας και τη ρουτίνα ύπνου του νηπίου.

Τους πρώτους έξι μήνες, είναι καλύτερο για εσάς και το μωρό να κοιμάστε στο ίδιο δωμάτιο. Αυτό βοηθά στη μείωση του κινδύνου του μωρού από το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS).

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, το μωρό σας μπορεί να μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο με το νηπιάκι σας υπό την προϋπόθεση ότι κοιμούνται χωρίς να πετάγονται μέσα στη νύχτα.

ipnos-morou1.jpg

Τι πρέπει να έχετε κατά νου

Εάν αποφασίσετε να βάλετε το νήπιο στο ίδιο δωμάτιο με το μωρό, βεβαιωθείτε ότι δεν μπορεί να σπρώξει παιχνίδια μέσα από τα κάγκελα της κούνιας. Αν και είναι λογικό να θέλει να δώσει στο μικρότερο αδερφάκι του κάτι για να παίξει, πολλοί ειδικοί συνιστούν ότι χρειάζεται προσοχή καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πνιγμού. Είναι επίσης ασφαλέστερο οι βρεφικές κούνιες να είναι απαλλαγμένες από κλινοσκεπάσματα και παιχνίδια μέχρι περίπου την ηλικία των 12 μηνών.

Ιδέες για ομαλή συνύπαρξη

  • Ζητήστε από το νήπιο να σας βοηθήσει στην οργάνωση του δωματίου. Για παράδειγμα, ρωτήστε να σας πει που θέλει να μπει η κούνια ή το κρεβάτι του.
  • Αγοράστε αυτοκόλλητα για να διακοσμήσει το κρεβάτι του ή ένα νέο ζευγάρι πιτζάμες.
  • Αγοράστε ή να δανειστείτε μια μηχανή λευκού θορύβου. Θα βοηθήσει όχι μόνο το μωρό αλλά και το νήπιο να κοιμάται.

Παρόλο που η πραγματική εκπαίδευση ύπνου συνήθως δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν το μωρό γίνει τουλάχιστον τεσσάρων μηνών, η συμβουλή των ειδικών είναι μία : συνέπεια, συνέπεια, συνέπεια.

1656117624414-576341679-mesimerianos-ipnos-3.jpg

Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε προσπάθεια για την καθιέρωση μιας ρουτίνας ύπνου, βεβαιωθείτε ότι το μωρό είναι υγιές, δεν έχει κάνει εμβόλια τις τελευταίες 48 ώρες και ότι δεν βιώνει μια σημαντική μετάβαση στη ζωή του (π.χ. επιστροφή μαμάς στη δουλειά).

Πηγές: thebump.com, babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved